View Single Post
Old 02-01-2009, 09:32 AM   #1 (permalink)
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Is this normal? WIND Italy does not offer BIS with APN set as "internet.wind"!! WT..?

Please Login to Remove!

Hi to everybody!
I write from Italy, I have a BB 8100 Pearl with on of the last 8100 4.5 os and I have a BIS with WIND Italy.

I realized that since the 28 of january I have alot of "Internet Traffic" (that is from WIND outside BIS) in my online traffic account list instead of ALL "BlackBerry Traffic" like before that date!

I have called WIND Italy call centre and they told me that this is why I have the APN set as "internet.wind" and that this might be the cause for the device to use the WIND APN instead of the BlackBerry.net APN.

Now the problem is that I have used this settings since November and had NEVER encountered problems like this. Infact I always had like "0,00" on each data connection!!

I have edited the APN in my device at that time with "internet.wind" just to use OperaMini, MSN and some BBTools, and everything always worked fine!

The guy at the call centre told me that sometimes WIND sends settings through the network and maybe now the device is not usable anymore with the BIS flat having that "internet.wind" set as APN, and he told me that I MUST delete all the APN settings and that I must leave it black!!

Is this possible?? I mean...he told me to buy a WIND device (I have Telecom used device bought from a firend) and the guy told me that that might be the problem!

I have updated the os of this device alot of times (one even yesterday) and never had probllems at all!!

What is this all about? Please help!
Thank you all!
Offline   Reply With Quote