View Single Post
Old 02-24-2009, 07:12 PM   #1 (permalink)
jmwking
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2006
Location: DC
Model: 9550
Carrier: Verizon
Posts: 338
Post Thanks: 2
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default WiForums WAP engine / read thread marking

Please Login to Remove!

I'll pull this out and make a new thread.

Quote:
Originally Posted by jmwking View Post
I manage a vBul board as well, and I've been in touch with WiForums about this issue (it's a deal breaker for me). I got this reply:

"I finally had some time to look into the issue by further examining the vB database schema, and the issue that you brought to my attention is present when database thread read marking is being used, and is due to WiForums not updating the "threadread" table.

I will look into correcting this issue in an upcoming update."

I've asked them to let me know when they issue that update, and I'll pass on any info I get from them.

-jk
I just got this from them:

Quote:
The conclusion that I came to last week after looking at the vB database schema was incorrect.

The issue that you brought to my attention is caused when database marking of forum and topic reads is NOT being used. The issue can only be re-created when cookie/session tracking for forum reads is enabled, so it will not impact your forum, though I gather that most forums use cookie/session thread marking.

WiForums updates a user's last visit timestamp in the database when they log in wirelessly. When the same user logs in via the vB forum at a later date vB appears to scrap the thread reads tracking that was stored in a cookie because of the differing last visit timestamps between the database and cookie.
So, if BBF sets

vBulletin Options > General Settings > Thread/Forum Read Marking Type, select "Database (no automatic forum marking)"

the WiForums WAP engine should not mark everything as read when you log in.

Can this be changed so WAP doesn't screw everything up? I know I'd certainly appreciate it!

-jk
Offline   Reply With Quote