View Single Post
Old 04-09-2009, 05:45 PM   #1 (permalink)
lagisforeplay
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Another Berry "no device found" Problem

Please Login to Remove!

phone: 8330 (verizon)
OS: Ubuntu Intrepid 8.10 I believe

When I plug in my BB and I select the "yes I want to turn on mass media..."
I get a pop up of "select how to open 512M" and it thinks I have inserted a digital audo player. If I select NO, no pop occurs, any way I installed berry and the required opensync evolution plugins and dependencies (or so I hope to believe). And when I try to run berrybackup with BB connected via USB it cannot find any blackberry devices.
when I "lsusb" I get the RIM device
Code:
jerrod@jerrod-laptop:~$ lsusb
Bus 003 Device 009: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd. 
Bus 003 Device 004: ID 046d:c517 Logitech, Inc. LX710 Cordless Desktop Laser
Bus 003 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. 
Bus 003 Device 002: ID 413c:0058 Dell Computer Corp. Port Replicator
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 003: ID 0b97:7772 O2 Micro, Inc. OZ776 CCID Smartcard Reader
Bus 006 Device 002: ID 0b97:7761 O2 Micro, Inc. Oz776 1.1 Hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
and lsusb -v

Code:
Bus 003 Device 006: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd. 
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0 
  bDeviceProtocol         0 
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor           0x0fca Research In Motion, Ltd.
  idProduct          0x8004 
  bcdDevice            2.01
  iManufacturer           1 Research In Motion
  iProduct                5 RIM Composite Device
  iSerial                 3 xxxxxxxxxxxxxxx
  bNumConfigurations      1
And btool -l and btool -B -N
Code:
 jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -B 3 -N 9
Blackberry devices found:
No device selected
jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -l
Blackberry devices found:
jerrod@jerrod-laptop:~$
Forgot to add that I know the device ID is different from my two codes.

What am I doing wrong? I am grateful for any help thank you in advance!

Last edited by lagisforeplay : 04-09-2009 at 05:50 PM.
Offline   Reply With Quote