View Single Post
Old 01-09-2010, 09:44 AM   #5 (permalink)
JennytheSoprano
New Member
 
JennytheSoprano's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nightfire
I know this sounds strange, but Data Services need to be turned *on*. If you are fearful of charges, remove the SIM card. I've done this several times with my 9700. The icon will remain gray, but wi-fi will still work. Let me know if this works.
Thank you! This does work. Is it an indicator that if I put my sim back in, they will not charge my account? I would think that if I was attempting to access their data network (or however you say it) that they would not let me actually access it without some sort of identification that they could send charges to. So maybe I was only accessing the internet via wi-fi? I do not wish to take my sim out every time I want to access the internet. I understand beggars cannot be choosers, but with my luck, I will lose the SIM and then be up a creek without a paddle. So I guess my question is, do I have to take my sim out each time, or will AT&T charge me for data if I don't?

As for the service books...

I'm sorry, I forgot to mention that I have looked at the service books and here are some of the service books I have.

WAP2 Browser config
WAP2 Transport
Wap Push Config
Wi-Fi TCP/IP Browser
Wi-Fi TCP/IP Transport

And there are checkmarks next to all of them.

When I select Wi-Fi TCP/IP Transport, I see that I do have a Gateway IP assigned to me, so that looks promising too.

Thanks again, guys for the suggestions! Please keep them coming!
Offline   Reply With Quote