View Single Post
Old 07-19-2010, 09:02 AM   #3 (permalink)
DenzelHanks
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tsac View Post
Some security settings on the Outlook server or users PC may think these are viruses.
The easiest method is to use the email method. Sending via text is limiting and possibly the size of the photo is exceeding the limits.
Thanks for your response tsac.

I did some investigation on this issue and found something which makes me believe that it is true.

Since we are sending MIME-encoded message that includes an inline attachment it seems to be that Exchange's Content Conversion engine is setting a MAPI property on the message to tell Outlook to “hide” the attachments. The code only seems to do this if the MIME is formed where the Content-Disposition MIME header is set to “inline”. This is definitely a change in behavior from Exchange 2003. A bug exists in Exchange 2007 when a message with ‘inline’ attachments is delivered. This bug causes Outlook 2003 to not display the message attachments correctly. Exchange handles multipart/related specially - i.e. it considers all attachment parts inside multipart/related as “inline”. Such attachments are normally hidden from the attachment list and supposed to be accessible from the body itself, like inline images. Some clients, like OWA, can determine whether attachments are really “inline” by analyzing a message body - if they don’t find any reference to such attachment in a body they fix it by displaying it in attachment list. Other clients like Outlook will trust how attachments are marked by Exchange and hide them.

Microsoft has a solution for this. So I will try it and keep everyone posted about the result.

Thanks again.
Offline   Reply With Quote