View Single Post
Old 07-30-2006, 05:49 PM   #1 (permalink)
soesraider
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700r
Carrier: Rogers :(
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8700r not re-connecting to EDGE

Please Login to Remove!

Hi All,

I have searched and haven't found anyone with this specfic problem, so thought I'd post:

It seems the 8700 isn't re-connecting to "EDGE" when it loses a signal - it dropes to "edge" (for whatever reason) and stays there. I've contacted Rogers twice on the issue, someone else I know with an 8700r also has the problem (halfway across the country, and at different times than mine).

Rogers' solution is that the OS became "corrupt" somehow, and I should uninstall and reinstall the handheld and desktop software. I bought that the first time, but after a couple more signal drops and failed reconnects, that clearly isn't the solution. I have to turn the device off and back on in order for it to reconnect to "EDGE", and then all my emails, PINs and BBerry Messenger PINs come through in a flood.

This renders the device basically useless to me. I pay for "push" technology - I shouldn't have to check every 5 minutes to see if the screen says "edge" or "EDGE".

Does anyone know if there's something I can do to fix this, or do I have to keep hounding Rogers until I find a tech who knows what he's talking about?

Thanks in advance for any help you can provide, or directions you can point me in.

-SR

8700r
BIS

Last edited by soesraider : 07-30-2006 at 05:53 PM.
Offline