BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-14-2005, 01:49 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: River Falls, WI
Model: 7520
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry telenav on 7520 - problem

Please Login to Remove!

I have been working with telenav and nextel for the last three weeks without any help. I get the message "unable to connect to telenav server". They say they have a server problem and are working on it but its been more than two weeks. Every time I call I have to go through the long trouble shooting proceedure before they will elevate me to the engineer level. Then they say they will get back and never do. I'm feed up, anyone have any ideas on how to fix it? It worked for two weeks great before the current issue. Thanks, TomG
Offline  
Old 07-14-2005, 02:26 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
chuy's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Austin, Texas
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Maybe try unistalling it and then reinstalling. I had lost some audio on my TeleNav, and that fixed it right up.
__________________
Blackberry 7520 and Motorola HS850
PIN: 400B1B30

Nextel. Done. |
Offline  
Old 07-14-2005, 02:47 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Carolina
Model: Storm
OS: 5.0.0.419
Carrier: Verizon
Posts: 482
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you reset network time?
Offline  
Old 07-19-2005, 11:23 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8703
Carrier: Sprint
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure that the firewall is disabled on the Blackberry. I once enabled it thinking I was doing something good only to find out that I couldn't use the Telenav software. Nextel and Telenav couldn't figure it out either. I use it everyday works like a charm.
Offline  
Old 07-20-2005, 02:19 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2005
Model: 7520
Carrier: Nextel
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the network time issue usually does the trick for most people. do a search or check out my blog post on telenav.
__________________
-wL
Offline  
Old 07-24-2005, 03:42 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
fliedlice's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Orlando
Model: 8700G
Carrier: T-Mobile
Posts: 297
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having a similar problem with telenav...except I can not get it to find a satellite anywhere...in the middle of an open field or in the city...its kind of upsetting..im considering getting rid of the service
__________________
Searching for a new blackberry......I just cant stay away.
Offline  
Old 07-25-2005, 10:31 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too have been having the unable to connect to telenav error. I have never been able to use the telenav service. I can close out of the download sound and icons and use the waypoint and compass function without any issues.

I have been working with telenav support without any updates for 3 weeks. I have called multiple times and have had to go through the same support steps over and over again to even get close to the next level of support. I just found out today that after being told that the case was expedited to level 3 on the 14th it was actually only expedited on the 22nd. I have been promised on multiple occasions that I should receive a call back on the status of the request in a few days but have not received one call.

I would like this service to work but when a company deals with their customers this way it makes it hard to signup for service if additional issues may happen.


I have tried the following multiple times with no luck:

Restarts
Master radio restarts
Network time copies
Reinstalls
BES security policy updates


tgarfin are you using a BES server? Did you change anything to the way you blackberry was setup? If you are using a BES server do you know if your network admin change any of the policy settings?
Offline  
Old 08-01-2005, 07:27 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Central Massachusetts
Model: 9530
Carrier: VZW
Posts: 154
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have not had a lick of trouble. YET. I have only been using it for a week (alot though) Great program. I almost bought a GPS unit for the car until I found out about this.
__________________
Cheers!
JDP
7520>>7100i>>8703e>>8100>>8130>>9530
2004 2005 2006 2007 2008 2008
Offline  
Old 08-01-2005, 08:40 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2005
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Every now and then, I experience a similar problem, i.e. I can't find a satellite, or I can't access the TeleNav server (more common). When this happens, I remove the battery for a few minutes and then reinsert it. This has always cured my problem.
Offline  
Old 08-01-2005, 10:14 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8703
Carrier: Sprint
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been using the Telenav service since day one with my Nextel i730 and continue to use it almost everyday with my Blackberry 7520 with no problems. Again the only issue that I had was when I enabled the firewall on the Blackberry. They have come a long way and I have to say that it works awesome.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.