BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-09-2008, 01:27 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
deathraceking's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gilbert, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Windows Live Messenger borked after updating Google Talk?

Please Login to Remove!

Ok, so I saw that Google Talk for my Curve 8320 had been updated from 2.0.46 to 2.1.33. I did the update, and after updating I can no longer log in to Windows Live Messenger (version 1.0.21). It tries to log in and I just get the error "Command Failed" before it returns to the login screen.

Has this happened to anyone else? I can log in to Google Talk, Yahoo messenger and Facebook with no problems, and Windows Live was working right up until I updated.

Help?

Last edited by deathraceking : 07-09-2008 at 01:41 AM. Reason: Error msg
Offline  
Old 07-09-2008, 01:47 AM   #2 (permalink)
iPhone Mod!
 
zerog46's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In a House
Model: 9650
Carrier: VZW Bold
Posts: 6,738
Post Thanks: 7
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Check and see if there is a windows live update, this happen to me with Gtalk and Ymessenger...
__________________
Life is not holding a good hand. Life is playing a poor hand well.
Offline  
Old 07-09-2008, 10:24 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
deathraceking's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gilbert, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zerog46 View Post
Check and see if there is a windows live update, this happen to me with Gtalk and Ymessenger...
There isn't an update for it. And for whatever reason, the version of Live messenger that you can download from blackberry.com is actually an older version than what shipped on the phone. It's the version when it was still MSN messenger before the branding change.

I deleted yahoo messenger and google talk to see if live messenger would start working again and it didn't work. I'm kind of stuck on what to do from here. Once I get Live messenger working again I can add google talk back on. Any advice out there on how to get it back up? I'm definitely not a "power user" so my experience with destop manager is limited.

Last edited by deathraceking : 07-09-2008 at 10:26 AM. Reason: sp
Offline  
Old 07-09-2008, 11:18 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been having the same issue since I downloaded the update for Googletalk yesterday. I can no longer log into Windows Live Messenger any longer. I keep getting the error message "Command Failed." I contacted Tmobile blackberry support this morning and they were of no help. I've been on the phone with RIM support and they have been trying to troubleshoot the problem for over an hour now. I'm being told other calls are now coming in about the same issue. Very very frustrating............

They had me delete the Windows Live Messenger application thinking it might have gotten corrupted during the update. When I re-installed messenger from the link RIM provided, its the older version, 1.0.16

Offline  
Old 07-09-2008, 08:09 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
deathraceking's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gilbert, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, at least I'm not the only one so I know I'm not crazy. I've been debating deleting Windows Live Messenger from the phone and re-installing from the current firmware using destop manager, but I'm holding off for now. Let me know if they come up with a fix!
Offline  
Old 07-10-2008, 09:25 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: NY
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem fixed!

I received this email from RIM support this morning:

"This issue was caused by conflicting service books being present on the Blackberry. We have had the WLM 2.1 provisioning removed and customers should no longer receive the WLM 2.1 [BBIMConfig] service book. This issue affected the 8800, 8820 and 8320 models. Please remove service book WLM 2.1 [BBIMConfig] on the Blackberry. Go to options > advance options > service books and delete WLM 2.1 [BBIMConfig]."

I did the following and can now log into Windows Live Messenger.

Hope it works for you too.
Offline  
Old 07-10-2008, 10:24 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
deathraceking's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gilbert, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Worked like a charm! Thanks so much for doing the worst part and making the phone calls. I havent had enough time to sit on the phone with support so this would have stretched out to the weekend for me. Thanks again!!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.