BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-18-2008, 10:58 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Was this beautiful tool just a bug??

Please Login to Remove!

Yesterday I was able to write a new AutoText in English letters,
to be replaced by a whole sentence in a different language.
Was so easy: For the "with" just hit the menu, switch to another language and write away.
I tested the results on Web mail and was so pleased with this great time saving tool.
Today it doesn't work! The "switch language" in AutoText stopped showing the languages.
Please someone with Curve 8320 tell me: Can you switch the languages in AutoText??
Offline  
Old 08-18-2008, 11:02 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2008
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 103
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Curve)

Wow, I never thought about doing this. I will be trying it myself and let you know if it works. I' ll also be checking to see if anyone answers you.



Okay, I tried it. I have a Curve and it works differently. I can't choose the language when setting up the autotext entry but I can choose whether to use the entry with just English or with All Locales. If I choose the language that I have the device set to, it only works with that setting. If I choose All Locales, it works regardless of if I have set either Spanish or English as the device language. So even if you can change languages to type in and set up the Autotext entry, you have to have an option that allows you to use the macro shortcut no matter which language is selected for your device. Unfortunately,I don't know how to help you with that or even if this will work on your device. I can only say I got it to work on the Curve.

Last edited by newberry52 : 08-18-2008 at 11:34 PM.
Offline  
Old 08-18-2008, 11:26 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks I'll check back.
An amazing tool, I think. Worked great while it did.
(A work around would be switching the language in MemoPad, writing the "with" sentence, copy, switch back to AutoText, paste.)
Offline  
Old 08-18-2008, 11:35 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2008
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 103
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Curve)

I edited my reply. See above.
Offline  
Old 08-18-2008, 11:54 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by newberry52 View Post
Wirelessly posted (Curve)

Wow, I never thought about doing this. I will be trying it myself and let you know if it works. I' ll also be checking to see if anyone answers you.



Okay, I tried it. I have a Curve and it works differently. I can't choose the language when setting up the autotext entry but I can choose whether to use the entry with just English or with All Locales. If I choose the language that I have the device set to, it only works with that setting. If I choose All Locales, it works regardless of if I have set either Spanish or English as the device language. So even if you can change languages to type in and set up the Autotext entry, you have to have an option that allows you to use the macro shortcut no matter which language is selected for your device. Unfortunately,I don't know how to help you with that or even if this will work on your device. I can only say I got it to work on the Curve.
Many thanks for testing! So you do have it working on "All Locales" if I understand correctly.
That's what I had yesterday. "All locales" did & would work best for me, as I normally write in English.
I reinstalled some 4.5 backups and nothing helps.
Can anyone please suggest how to make it work again??
Offline  
Old 08-19-2008, 01:27 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone know how to get the AutoText to its original state?
Offline  
Old 08-19-2008, 02:43 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Safety net for 3rd party installation ?

Hi,
Had the Curve 8320 for just few days and installing third party spoiled
the multi language support in the AutoText.
Deleting them didn't cure the problem.
Restoring my backups didn't not help.
What do you all do to keep track of the changes done by 3rd party programs?
How do you undo those changes if things go bad?
Even if I'll get out of this AutoText problem (ANYONE KNOWS HOW???)
I'll still be very hesitant about new 3rd party installation,
unless I have a way to go back to the previous state.
Thanks for any advice.
Offline  
Old 08-19-2008, 02:52 PM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I don't understand how a third party application could mess up your AutoText.

Could you please be specific:
What third party application were you installing, how (OTA or via the Desktop Manager?), etc.
Offline  
Old 08-19-2008, 03:08 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CO_BBTechie's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 2,044
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

From the OP's other threads I gather he/she is grabbing at straws at this point. I doubt there is any hard evidence that the 3rd party app is the culprit.

At least 2 other threads on this issue;

http://www.blackberryforums.com/gene...ml#post1066260

Switch Input Language stopped functioning in AutoText

Last edited by CO_BBTechie : 08-19-2008 at 03:10 PM.
Offline  
Old 08-19-2008, 03:10 PM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, thanks, so we'll just two of these threads together to one, and keep it all in one place.

@pearl8120pearl, please don't post a new thread each day on the same subject... work off of one thread.

Thanks.

Last edited by JSanders : 08-19-2008 at 03:13 PM.
Offline  
Old 08-19-2008, 03:25 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm new here, sorry...
Wasn't sure where it would be best to post such question.
Could you possibly help me solve this?
The AutoText in English for other languages is a great unique tool!
I really hate losing it :(
Offline  
Old 08-19-2008, 03:38 PM   #12 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

pearl8120pearl--on your BB, go to Options > Status > Menu > Database Sizes.

Scroll down to AutoText, and what is the number next to that?
Offline  
Old 08-19-2008, 03:43 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

391/24.3k
Offline  
Old 08-19-2008, 03:45 PM   #14 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Can you go to Options > Autotext and view your previous entries, even those of the foreign language? None of them work anymore, or you just cannot create a new one?
Offline  
Old 08-19-2008, 03:53 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. I restore my backups so the ones I made are gone.
Can't make new ones!
When in "With" the "switch Input Language" doesn't show any languages.
The kyb shortcut Alt&Enter just causes a line feed.
Offline  
Old 08-19-2008, 03:58 PM   #16 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

At Options > Languages, what languages do you have available?
Offline  
Old 08-19-2008, 04:07 PM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried uninstalling & reinstalling various Languages: None worked.
I'd like to note that in MemoPad I CAN switch to other Languages.
Furthermore, I can write a foreign text in MemoPad and paste it
as the "With" result for AutoText successfully, and it works just fine.
Offline  
Old 08-19-2008, 05:14 PM   #18 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

cool, inventiveness such as that is good... you found a workaround.
Offline  
Old 08-19-2008, 05:39 PM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobil
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. Having to switch back & forth between AutoText and MemoPad
is much more time consuming though.
I wonder if there a way to check which file was possibly replaced on the phone by a third party program.
I also don't understand why restoring the backups didn't solve the problem (I know nothing about how the BlackBerry OS works).
Any comments/thoughts will be appreciated.
Offline  
Old 08-19-2008, 05:41 PM   #20 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

No third party program replaced another file in the OS.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.