BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2006, 09:46 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Location: nyc
Model: 7250
Carrier: VZW
Posts: 143
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Google Local - 8700c... tried everything

Please Login to Remove!

still can't get past the "network unavailable"... i've spent a week researching on the net, talking to cingular BB support, and researching on this forum.... still nothing. i've done as google suggests and delete the IPPP for 5 click service book and register now.... still nothing.

all of my other apps/email/web works fine. i have the wap.cingular service added onto my account. RambleIM, BBlocal and BBweather all work perfectly.

Anyone have any idea whats going on here... it would be extremely beneficial if i could get this app to work.
Offline  
Old 02-10-2006, 12:16 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Location: nyc
Model: 7250
Carrier: VZW
Posts: 143
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

surely i'm not the only person having problems with this?.?.?

BBlocal is ok as a backup... but not nearly as powerful as full blown google maps. i'll try about anything at this point. well... short of tossing it in the garbage.
Offline  
Old 02-10-2006, 12:48 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2005
Location: Southlake, Tx
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem with my Nextel 7520. Finally gave up and delete it.
Offline  
Old 02-10-2006, 10:53 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7230
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

http://groups.google.com/group/Google-Local-for-mobile

http://groups.google.com/group/Googl...b4abd6850b4cfb

Rogers and Cingular are both GSM carriers so your berry can surf the
web using the TCP browser. Because of this, I think some BES admins
don't bother activating the MDS service, but this is required for
Google Local. Google didn't support TCP like the author of HelloWorld
(www.freek.ca) did.

I'm currently wrestling with my BES admin to start the MDS service so
that it will work on my Rogers berry.

Offline  
Old 02-10-2006, 11:04 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Location: nyc
Model: 7250
Carrier: VZW
Posts: 143
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im not BES... im a BIS user.
Offline  
Old 02-13-2006, 02:56 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Location: nyc
Model: 7250
Carrier: VZW
Posts: 143
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

FYI... i did a wipe of the unit and now it works. who knows.
Offline  
Old 02-14-2006, 04:29 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8700C
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I installed it and it didn't work either. On the 8700c and cingular. I also downloaded Operamini and it doesn't work...dunno.
Offline  
Old 02-24-2006, 07:13 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8800
Carrier: Airtel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just resolved this problem today. Talked to Cingular data support people and they tried several things (including pushing me new APN settings). The final thing that did it for me was getting provisioned for the Internet Browser application (not just the Cingular Browser). I had to restart the system before it worked, but after that Google Local works well.
Offline  
Old 02-24-2006, 10:53 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8700C
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pschlampp
I just resolved this problem today. Talked to Cingular data support people and they tried several things (including pushing me new APN settings). The final thing that did it for me was getting provisioned for the Internet Browser application (not just the Cingular Browser). I had to restart the system before it worked, but after that Google Local works well.
So do you just call to to have it provisioned?
Offline  
Old 02-26-2006, 01:18 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8700c
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Maybe missing some BES settings beyond "split pipe", MDS...

I am having the same problem. Did all the suggested steps;
- removed the IPPP. Registered.
- added the APN (voicestream). Re-started.
- changed the browser emulator
- wiped the handheld
After wiping the handhed it works, but if I do the enterprise activation I get the "network unavailable"error again.
The settings on my BES are allowing MDS browsing and "split-pipe".

I am about to quit on this. I guess the combintation 8700c on TMO on BES doesn't work. Any additional ideas?
__________________
8700C TMO BES

Last edited by BBBOZ : 02-27-2006 at 07:00 AM.
Offline  
Old 02-28-2006, 08:35 AM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Model: 950
Carrier: robbers
Posts: 909
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

have your network admins remove your device and re-add to the network. I had similar problems, that no one else had, when OS 4.0 first came out and I could not get any internet applications to work. It took a while but the carrier had to remove and readd/reprovision my device on THEIR end.
Offline  
Old 03-09-2006, 10:58 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Canada, eh
Model: 8700r
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same problem here - 8700r on Rogers with BES. Network unavailable ofcourse.
Offline  
Old 03-10-2006, 10:21 PM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yesterday I did this for someone and got this error. Install was done in a moving bus. 30 min later we reinstalled and it went away. He was on BES. It should work on BES so try to reinstall.

Quote:
Originally Posted by DukeN
Same problem here - 8700r on Rogers with BES. Network unavailable ofcourse.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 03-27-2006, 11:09 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

for BES folks, when using the BlackBerry Browser, I have to authenticate using my network credentials (as if I was logging into my laptop), but I do not for the Internet Browser or the Cingular Browser.

If I use the BlackBerry Browser and authenticate, then immediately switch to Google Local, it works ... I no longer get the network unavailable message.
Offline  
Old 03-29-2006, 09:49 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Atlanta
Model: 8830
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by byron
FYI... i did a wipe of the unit and now it works. who knows.
Did you have to perform a backup of the device prior to doing the wipe, then restore?
Offline  
Old 04-10-2006, 07:08 PM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pierre15208's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pittsburgh
Model: 8530
OS: 5.0.0.103
Carrier: Virgin Mobile
Posts: 161
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For anyone interested in downloading Google Mobile for use on T-Mobile, don't. It won't work. I tried using it on a Nokia 6101, and upon launch, the app said that it could not get permission to access the network, and didn't seen to work on my BB 7230. If anyone can get it to work on a T-Mobile BB. Good Luck
__________________
T-Mobile BlackBerry 8700g Pearl on BB OS 4.5
PIN: 2413A761
(Old School)
http://moonlightscribbler.blogspot.com
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.