BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-20-2006, 04:07 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default JAVA app not playing well with others

Please Login to Remove!

It seems that when I try to run some of the custom themes that have been posted here and on another forum I get a JVM 523 error every time I roll my thumb wheel past the icons. Sprint / Nextel says that it is related to a Java application stopping. I have no programs running in the background but I do have a number 3rd party applications loaded onto my 7100i.

The third party applications that I have loaded are: Google Talk, Google Local, Ramble (AIM client), Hello World (GPS), Mini Excel, Yahoo Messenger, Traffic Edge, Remind Me, Berry 411, Klondike and Spider Solitaire.

I have done a “hard reboot” and also reloaded the OS but still get the error when I load the themes. I did notice that when I reloaded the OS I got a circle with a line thru it with a box in the middle and the number 508 under the circle.

Once I remove the custom theme from the BB using the desktop software, I don’t get the error. I also never get the error when I use the list type themes that have been posted in the forums.

It seems that since I am a Nextel together with Sprint customer RIM tech support will not deal with me and says that I have to deal with Nextel / Sprint’s tech support.

Any thoughts?

Mike
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 05-20-2006, 03:49 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2005
Model: Many
Carrier: Sprint
Posts: 1,475
Post Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

If the custom theme is causing the issue they won't help you. It isn't a Sprint-Nextel tested and approved add-on.
Offline  
Old 06-24-2006, 06:55 PM   #3 (permalink)
New Member
 
DPSpeed's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Model: 7100i
Carrier: Nextel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm getting the same JVM 523 error with my 7100i. Only happens with certain themes that are using the "hidden" icons. As soon as I scroll down the icons to make it page down, bam theres the error. I wish there was a fix...
Offline  
Old 06-24-2006, 08:16 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It only seems to haapen with some hidden icon themes. I've made a couple on my own computer and not had any problems.

I've talked to both SRL and Silent and nobody has an answer. I've even swapped out Blackberry's.

Mike
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.