BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-27-2006, 07:39 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8300
Carrier: o2 Ireland
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Google talk hanging

Please Login to Remove!

Got an error coming up in google talk in random. Previously a reset would sort it out. Now it wont go away... and its appearing in my mail inbox when it shows google talk messages.

It just says "command failed" every time i start it.
Offline  
Old 06-27-2006, 09:28 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
elpha's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: San Francisco
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Hey! I thought it was just me.

I've been getting the same error the past couple of days
Offline  
Old 06-27-2006, 09:29 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
elpha's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: San Francisco
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Hey! I thought it was just me.

I've been getting the same error the past couple of days
Offline  
Old 06-27-2006, 11:20 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8300
Carrier: o2 Ireland
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

going to try installing and uninstalling it tonight. Getting to be quite a pain.
Offline  
Old 06-27-2006, 08:21 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8700
Carrier: T-mo
Posts: 162
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try pull the battery trick. I don't use "Show Conversations in Message List" and never have a problem with it..

- P
Offline  
Old 06-28-2006, 05:42 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8300
Carrier: o2 Ireland
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i get it in the google talk client itself too.

Not just in the mail screen.
Offline  
Old 06-28-2006, 04:47 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8300
Carrier: o2 Ireland
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I reinstalled but I am still getting this error. Please tell me somebody has a cure for this?

When I did the reinstall I had trouble getting rid of google talk. I deleted the application from the applications list but when I restarted I found that it was still running and just not listed in the apps list.
Offline  
Old 06-29-2006, 10:39 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
spblat's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
Carrier: T-Mo
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having the same problem. This is pretty annoying. Turning off the message list option was no help. After awhile I get "Uncaught exception: process net_rim_bb_qm_google (###) killed due to message queue overflow"

Blechhhh!
Offline  
Old 06-29-2006, 10:23 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
snowskier79's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston, TX
Model: Curve
PIN: No thanks, yo tienen una pluma.
Carrier: AT&T
Posts: 1,759
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have also been having this problem recently. I have tried a couple of different jabber servers however I am still encountering the error. A lot of the time when "command failed" comes I am either in my message list or in Google Talk itself however this error I can not get out of except with a hard reset or battery pull.

I have turned off auto sign in so when I do restart it will not auto log on however this error is becoming more increasingly annoying.
Offline  
Old 06-29-2006, 10:41 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
elpha's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: San Francisco
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spblat
"Uncaught exception: process net_rim_bb_qm_google (###) killed due to message queue overflow"
I'm getting this one somtimes too :(

I'm starting to think that it's a problem on RIMs side, that google made some changes to google talk and rim has not updated their client yet..

but I have no facts to base this on
Offline  
Old 07-01-2006, 04:16 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
spblat's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
Carrier: T-Mo
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

This sucks. I uninstalled the client entirely, which was not easy (google "uninstall blackberry google talk" for instructions), then tried to reinstall.

And I can't reinstall. There's now a server error at the download location.

My first big frustration with google. Should I be mad at RIM or Google? Who (if anyone) supports this client?
__________________
4.2.2.180
Visit my blog or my forum for more rants
Offline  
Old 07-03-2006, 01:06 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
leyb85's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: NJ
Model: 8700g
PIN: 23CD32A5
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To all experiencing this problem, if you are using GT with jabber transport servers to connect to other networks like aol and msn, I solved this issue by changing servers. Fisrt unregister from current servers and find one that is stable enough for you and re-register, that should do it. No need to blame Google nor RIM .

List of servers: http://www.jabber.org/network/oldnetwork.shtml

Good Luck.
__________________
#23D66EA4
T-mobile 8700g

Last edited by leyb85 : 07-03-2006 at 01:09 AM.
Offline  
Old 07-03-2006, 01:48 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
spblat's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
Carrier: T-Mo
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Aw, I should have suspected as much. The box I had miranda on has died a horrible death. Is there any way I can tell the anywise jabber server to forget all about me? I've changed my AOL password, but so far that hasn't helped.
Offline  
Old 07-03-2006, 06:45 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
elpha's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: San Francisco
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Oh, you guys were using anywise too?
What sever are you using sucessfully?
Offline  
Old 07-03-2006, 09:18 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
leyb85's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: NJ
Model: 8700g
PIN: 23CD32A5
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Quote:
Originally Posted by spblat
Aw, I should have suspected as much. The box I had miranda on has died a horrible death. Is there any way I can tell the anywise jabber server to forget all about me? I've changed my AOL password, but so far that hasn't helped.
Yes. There is a way to unsubscribe from a server, just use a client that allows telnet conections and through a series of xml comands you can do it, I've seen some info on the topic somewhere here. May be search would help?
__________________
#23D66EA4
T-mobile 8700g
Offline  
Old 07-03-2006, 09:22 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
leyb85's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: NJ
Model: 8700g
PIN: 23CD32A5
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Quote:
Originally Posted by elpha
Wirelessly posted (BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Oh, you guys were using anywise too?
What sever are you using sucessfully?
I switched from anywise to netlab.cz for aim and nedbsd.nl for msn, and everything's smooth for me.
__________________
#23D66EA4
T-mobile 8700g
Offline  
Old 07-13-2006, 09:56 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Location: Phoenix, AZ
Model: 8310v
Carrier: Verizon
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by leyb85
Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)



I switched from anywise to netlab.cz for aim and nedbsd.nl for msn, and everything's smooth for me.
I'm getting the "net_rim_bb_qm_google(???) killed due to message queue overflow" error as well. I went through the tutorial and added all my msn/aim/icq/yahoo to my gmail through that jabber transport thingy..

I have over 300 contacts between each of those messengers.. the error seems pretty self explanitory to me that its having a problem processing the large number of contacts on startup. The client worked for me when I already had it loaded as I was loading up my google talk account with the different jabber transports. I wanted to make sure it fully worked so i exited the client and came back in and it crashed on load of the contact list.

I think that the problem would definately be on googles side, not blackberry. Within their client they seem to have either a built in limit on contacts or some timeout setting where it either processes the list entirely or gives up? I just reinstalled the latest version of google talk as of today (7/13/06) and no luck.

Last edited by romerom : 07-14-2006 at 12:32 AM.
Offline  
Old 07-15-2006, 11:29 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 8700
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cant get this work for me. I have tried a ton of diffrent servers. google talk works fine but when i add a transport for any other serivce such aso AOL, MSN or yahoo, i get the command failed message and will not go away.
Offline  
Old 07-17-2006, 11:32 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 8700
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Figured it out

Ok the command failed error comes up for each contact that you have.

its not that it never goes away its that another pops up right in its place. You have to hit the ok button for each contact that you have. If you have alot of contacts, this could take awhile. But once i got through my list of contacts it google talk worked fine.

I am using transports for AIM, MSN and Yahoo. So far they all seem to be working. I am trying to diffrent option to see if its a paticular option that causes this issue.
Offline  
Old 07-19-2006, 07:10 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
hopetindall's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Model: 9700
Carrier: Rogers
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I switched to njs.netlab.cz and it words again for me (anywise was breaking).

PHT
__________________
PHT

PIN: 22f5e970
AIM: hopetindall
Yahoo: hopetindall
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.