BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-04-2006, 03:44 PM   #1 (permalink)
btr
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Ramble problems

Please Login to Remove!

Hi!

I am trying to log into my aol IM account using ramble but I keep getting an error that says

Quote:
Invalid Connection String: cound not open tunnel - failed
If this is an obvious solution, sorry. I am new with my BB. If it helps, I am using my blackberry with TelCel in Mexico. I have used some of the trial versions of the other IM products and they worked fine.

Thanks!
BTR
Offline  
Old 07-04-2006, 04:37 PM   #2 (permalink)
btr
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Getting the same error in verichat.
Offline  
Old 07-04-2006, 08:02 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jdny516's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New York
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes i am getting the same error as well. I think i have to buy the HostBES thing for like 10$ but i think thats for CDMA, and i have Cingular so i dont know what the deal is. Maybe its the firewall...

Last edited by jdny516 : 07-04-2006 at 08:09 PM.
Offline  
Old 07-04-2006, 08:49 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Join Date: Aug 2004
Model: N/A
Carrier: N/A
Posts: 3,309
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Had the same yesterday using IM+ could be an AIM issue?
Offline  
Old 07-04-2006, 08:50 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jdny516's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New York
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont know, AIM is always messed up. I cant even log in on my regular desktop... I feel like im almost there with the Ramble. I changed a few things around in the Firewall, but nothing changed, so i put it all back.
Offline  
Old 07-04-2006, 10:24 PM   #6 (permalink)
btr
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700g
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

Hi all,

After lots of playing around on the phone and reading online, I found that you have to change the settings in TCP (Options, Advanced Options, TCP). I had to put the info that was specific to my carrier (Telcel/Mexico). You can find those settings online for most carriers.

Hope this helps,
BTR

Offline  
Old 07-05-2006, 12:32 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jdny516's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New York
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad to hear it worked out for you BTR. I think im almost there too with getting it setup. Ill try the TCP change.
Offline  
Old 07-05-2006, 12:56 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jdny516's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New York
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jdny516
Glad to hear it worked out for you BTR. I think im almost there too with getting it setup. Ill try the TCP change.

Success i got it to work. I changed the TCP for my service provider (cingular) and changed the firewall to allow my interactions and connections. Works perfect. Thanks guys.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.