BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-22-2007, 12:26 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
k9to5's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: DC Metro Area
Model: 8100
Carrier: tmobile
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default GMAIL "loading" taking a long time

Please Login to Remove!

I have a BB 8100 (TMo) and notice that when I run the GMAIL app it will say it is "loading" for a long time, and then when I press the Pearl's "menu" button my list of emails become visible, but until then, it is a blank screen with just the GMAIL logo and "loading" indicator.

I have plenty of avail MB on the phone.

Any ideas as to what could help fix this?
Offline  
Old 01-26-2007, 01:01 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The gmail app screen is blank until you press the menu key, correct?

If so, it may be an application bug, though I don't see that on my 7100t. Try a power cycle. Then try a hard-reset (remove battery for 15 seconds).

If the issue is with bandwidth, there's something you can do:

By default, the text of the first few emails are preloaded when you launch the app, or select a new label. That means a lot of data transfer. You can turn off preloading with:

Menu: More->Settings Uncheck Preload

I see a noticable decrease in load time.

Good luck.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.