BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-14-2007, 03:26 PM   #1 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default Idokorro Mobile Admin & Blackberry User Admin Service

Please Login to Remove!

I recently installed the trial version of Idokorro Mobile Admin on my BES, and am having some flaky issues using it (I think Idokorro is working fine, though).

Sometimes I can get all the way logged into the BES (from my Blackberry) and see the all the users (I've even set activation passwords), but other times when I click on the 'Blackberry Manager' icon I get the error <No servers found>.

After talking with Idokorro tech support, we narrowed it down to the Blackberry User Administration Service hanging up. If I stop and start that service, then I can get back into the BES (via my Blackberry) just fine. I did find the following error in the Application Log, and wonder if anyone knows what the heck it means:

"The description for Event ID ( 20000 ) in Source ( BlackBerry User Administration Service ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. The following information is part of the event: Missing registry value (Software\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\Admin\SQLAuthUserName)."

I checked the registry on the BES, and there is no sub-key for SQLAuthUserName under the Admin key (there are other sub-keys, including one for the SQLServer name and Database name). When I installed the Blackberry User Admin Service, I selected the option to use Windows Authentication, not MSSQL authentication (Windows auth. is selected on the Database Connectivity tab of the Server Configuration window).

Any ideas why this service would continue to hang? I get all excited that I can administer users from my BB, and then it hangs and I cant' use it.

BES is 4.0.6
Exchange 2003, SP2
440 users (and growing!)
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 02-15-2007, 09:51 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
WhiteRonin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Rove
Model: 8310
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What version of the Resource Kit did you install the BlackBerry User Administration Service from? It may be a factor because there is not currently a version of the BlackBerry Resource Kit that matches up with BES 4.0 SP6. While I have never heard of this behavior happening before, there may be something in BES 4.0 SP6 that does not like the mismatched version of the Resource Kit.

You may also want to check in the BES Administrators forum here or with RIM Tsupport, though it is possible they may not be willing to help when the BES version and the Resource Kit version do not match (and the RIM website says a v4.0.6 Resouce Kit will not be released until after 4.0.7 when they release a combined 4.0.6/4.0.7 one)
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.