PDA

View Full Version : Data loss issues.


AndrewAZ
12-19-2007, 05:02 PM
I have created this to see if it is a carrier issue or a phone issue. If you have the issue select your carrier, if you dont have the issue select "no problems"

Please refer to this topic if you have no idea what this is about.

http://www.blackberryforums.com/general-8800-series-discussion/109387-sprint-1xev-problems.html

JSanders
12-19-2007, 05:04 PM
Do you mean the call log and SMS/message loss?

That is not carrier specific, it is "low-memory" specific, is documented as an issue as such by RIM.

AndrewAZ
12-19-2007, 05:06 PM
Do you mean the call log and SMS/message loss?

That is not carrier specific, it is "low-memory" specific, is documented as an issue as such by RIM.

Sorry I should be more specific. We have an issue with being in an area with data connection surfing the web or downloading something, then all of the sudden it says no data connection, then when you turn the phone off or turn all connections off then back on we get data. It also drops sometimes from EVDO to 1x data.

Also refer back to this topic

http://www.blackberryforums.com/general-8800-series-discussion/92353-annoying-loss-data-connection.html

JSanders
12-19-2007, 05:13 PM
ok, signal loss, not data loss, in other words.

In several years, I have never experienced that with TMo or AT&T.

AndrewAZ
12-19-2007, 05:17 PM
ok, signal loss, not data loss, in other words.

In several years, I have never experienced that with TMo or AT&T.

No we have signal we can make calls just no data. We get a messages that says "you are currently in an area with no data". The phone portion works fine. But a quick reset or turing off the connection then back on fixes the issue.

Slackerboy
12-24-2007, 12:30 PM
Folks, I have had this happen on a Pearl and an 8830 (2 different ones) both of the 8830's had .176 (one installed, one out of the box) I tried rolling back to .148 and had the same problem until I removed IMPlus and started using JiveTalk trial instead. So far, BB has been stable longer than any time before. I am about to upgrade back to .176 to test. Are any of the rest of you using IMPlus?

SheepDog
12-24-2007, 10:03 PM
what is implus? I must not have it as I dont know what it is.

Slackerboy
12-24-2007, 10:30 PM
Kind of like Trillian for the BB. Logs onto all major instant messaging systems.

John Clark
12-24-2007, 10:42 PM
IM+ (http://www.shapeservices.com/en/products/remote.php)

but most like JiveTalk (http://www.beejive.com) better.

Slackerboy
12-25-2007, 12:08 PM
John, are you having the data drop problem? If so, can you maybe try removing implus and using the jivetalk trial?

JSanders
12-25-2007, 01:05 PM
I cannot speak definitively for John, but I do know he is already using JiveTalk, and very very very likely doesn't have IM+ loaded at all.

John Clark
12-26-2007, 01:10 PM
Nope, no IM+ here. JiveTalk for me! No issues.

AndrewAZ
12-26-2007, 01:56 PM
I dont use any IM programs...