PDA

View Full Version : BES to BIS


sgm-co
03-18-2008, 07:34 PM
So am leaving my job in a couple of days and am on a BES server.

If I set up my laptop using BIS will it take over the BES and synch Outlook locally or do I need to erase the device and start from scratch?

Thanks

SGM

mckinneycm
03-18-2008, 08:02 PM
There are 2 ways to do this:

1. Wipe the device and start from scratch.

2. Have your IT department send a blank IT policy to the device.

dakatza
03-18-2008, 08:27 PM
My memory tells me that wiping the OS won't wipe the IT policy. Hence, blank IT policy first. Maybe Sith can chime in?

mckinneycm
03-18-2008, 08:29 PM
I just had to change BES servers, and doing the wipe got rid of the IT policy. Then I was able to sync up with the new server.

sgm-co
03-18-2008, 08:49 PM
Thanks for the quick response

dakatza
03-18-2008, 09:34 PM
I just found the discussion. mckinneycm: not to discredit your experience, but others have stated otherwise.

Why
http://www.blackberryforums.com/general-blackberry-discussion/112704-moving-off-bes-how-do-i-get-rid-security-policy.html

How to:
http://www.blackberryforums.com/rim-software/67224-remove-policy.html


*the IT policy doesn't prohibit you from activating on a new server (unless they have that prohibited in the policy somehow). It could prohibit you from using certain device features though (ie camera, memory card).