PDA

View Full Version : GPS on 8800 without a data plan ?


SkullCandy
05-17-2008, 05:01 PM
Is it possible to use GPS with some map application without having a data plan ?

akosnitzky
05-17-2008, 05:44 PM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

Not that I am aware of.

JSanders
05-17-2008, 06:20 PM
Wirelessly posted (8310; The Juggernaut)

Yes just not easily. Check out our GPS Section and the Sticky Note at the top--"All known GPS Applications".

akosnitzky
05-17-2008, 07:39 PM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

Wirelessly posted (8310; The Juggernaut)

Yes just not easily. Check out our GPS Section and the Sticky Note at the top--"All known GPS Applications".

Thank You for educating me.

Dawg
05-18-2008, 01:55 PM
Good.....Good..

why is this the only thing you can say in each and every post?

vnick76
05-27-2008, 02:02 AM
yes, is posible without data plan but is need to have active WAP Internet.

akosnitzky
05-27-2008, 05:48 AM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

yes, is posible without data plan but is need to have active WAP Internet.

Thank You Lesson learned.So there are less limitations for non data plan users than realized.

Dubdub
05-27-2008, 06:37 AM
I have read someplace that Nav4All works without a data plan, but I see on the Sticky that it requires one.

BlankBerry
05-28-2008, 11:21 AM
I have Telenav & dont have a data plan on rogers..

spencer88
05-28-2008, 02:29 PM
I have Telenav & dont have a data plan on rogers..

Is this completely offline solution? I mean you don't need wi-fi internet connection for this to work, do you?

BlankBerry
05-28-2008, 05:24 PM
Nope dont need anything phone alone..

ryanish
05-28-2008, 05:47 PM
Nope dont need anything phone alone..

Not entirely true. If you do not have a data plan and are using Telenav (unless with T-Mobile or Verizon, which I am unsure of), your service provider will charge you for usage of the data network.

Source: TeleNav GPS Navigator Pricing (http://www.telenav.com/products/tn/pricing.html)

BlankBerry
05-29-2008, 10:14 AM
Yes your right (sorry for the confusion) on my plan however I do have a certain amount of data I can receive for free per month.Not very much but I have never seen any sort of payment above & beyond my "normal" plan.
I'd love to figure it out but anyone who's on rogers knows their site has been messed up for months..lol