PDA

View Full Version : IT policy sneaking back into 8820 when synching contacts with Outlook


pallavik
05-19-2008, 05:32 AM
Hi, after a lengthy struggle I now seem to have wriggled my way out of the grasp of an IT policy I had inherited when I got my 8820 off Ebay using a deadly ****tail of 507ing the thing, upgrading to OS 4.5.0.18 – beta - and in the end taking advantage of the JL_Cmdr facility to “restore to factory” - having an OS 4.3 or above which I didn’t until recently. Despite all this I am now still faced with a problem: I have been trying to re-synch the Bberry with the contacts and calendar from Outlook on my PC but that seems somehow to push the flippin’ IT policy back in the device forcing me to carry out the “restore to factory” time and again – I have now done it a good half a dozen times – and I am going stupid trying to not have to re-enter all my contacts (600+) and appointments manually. I did expect the policy to be reinstated as soon as I tried to perform a restore from a previous back-up and it made sense that it should happen but now I have got rid of all the pre-restore to factory back-ups and I have also dump them out of the recycle bin so where is the policy coming back from?

Thanks for any help anyone can offer, I would like if at all possible to reinstate as much of my stuff on the device as possible and once I am sure the IT policy is gone for good go back to OS 4.2 whilst waiting for the official 4.5 release as I found I lost some hard earned functionality in the swap, something I wouldn’t expect to have to put up with when switching to the officially released version.

Tnx. Piero

ezrunner
05-19-2008, 06:54 AM
Wirelessly posted (phoobia?)

You need to delete the path to the IT policy.bin file

pallavik
05-19-2008, 01:21 PM
Hi and thanks for the reply ezrunner. Could you please give me an idea on how to go about doing that? I have sort of bodged up a solution now exploiting the fact that I have a dual boot system on my laptop and I have managed to transfer the contacts in Outlook/Vista to Outlook/XP and succeeded in restoring them to the 8820 without the policy being smuggled back in but I'd still like to do it properly so I can also connect when in Vista - which I am painfully slowly coming to grips with - with no fear of having to nuke the device yet again.

Again any help highly appreciated...

Piero

ezrunner
05-19-2008, 01:48 PM
did you use the method in BBFAQ on removing the IT policy from your device?

pallavik
05-19-2008, 02:26 PM
did you use the method in BBFAQ on removing the IT policy from your device?

Ehm, not sure what method is described there. I have run some searches in FAQ section with IT, Policy and removal in here but hardly anything has come up and nothing was relevant...

Any chance you could supply a link to the info you mention? Thanks,

Piero

Thatzmister2u
05-19-2008, 02:28 PM
Ehm, not sure what method is described there. I have run some searches in FAQ section with IT, Policy and removal in here but hardly anything has come up and nothing was relevant...

Any chance you could supply a link to the info you mention? Thanks,

Piero

Piero,

Here you go:

Remove IT Policy - BlackBerryFAQ (http://www.blackberryfaq.com/index.php/Remove_IT_Policy)

Good luck!

E-

pallavik
05-19-2008, 04:31 PM
Hello E-

I had actually seen and tried that procedure and it doesn't seem to stop the IT policy getting back into the device, sorry to have wasted your time there...

At present the only way to get things to go OK appears to be switching to XP and using the desktop software from there, in Vista the very moment I connect the device with the Desktop Manager running I am back to square one and with the IT policy back in place and have to start the JL_Cmdr merry go round once more - I have just done it...

Any more ideas?

Piero

Thatzmister2u
05-19-2008, 04:45 PM
Hello E-

I had actually seen and tried that procedure and it doesn't seem to stop the IT policy getting back into the device, sorry to have wasted your time there...

At present the only way to get things to go OK appears to be switching to XP and using the desktop software from there, in Vista the very moment I connect the device with the Desktop Manager running I am back to square one and with the IT policy back in place and have to start the JL_Cmdr merry go round once more - I have just done it...

Any more ideas?

Piero

Piero,

This is very strange. I have heard of this before but it involved a work PC where they enforced the policy. It's not your work PC is it?

Thatzmister2u
05-19-2008, 04:50 PM
More information on this situation. I knew I had heard about it. I am not sure if it will help in solving your issue but review this thread and let me know:

http://www.blackberryforums.com/general-8800-series-discussion/119115-peculiar-situation.html

E-

pallavik
05-19-2008, 05:50 PM
That is all actually quite interesting - and anyway no, the dual boot laptop I am currently using for all this isn't my work one (which can't even connect to the 8820 due to IT restrictions) as you'd expect. The funny thing I happen to think about is that I did do the removing of the original IT policy using Vista and that may account for my falling foul of it time and again when using DM in Vista; when I switch to XP it is perhaps as if I were using an altogether different machine and nothing happens with the policy...

What say you?

And by the way thanks again for all the help, I am learning quite a bit here...

Just a bit of a notice, it's quite late here in old Europe and I may well fall asleep on the keyboard in the near future... In case you don't get a prompt reply I mean

Piero

ezrunner
05-19-2008, 05:59 PM
when you do the regedit to input the policy.bin once installed yu need to delete the entry otherwise the policy can pushed back when using app loader

ezrunner
05-19-2008, 06:13 PM
More information on this situation. I knew I had heard about it. I am not sure if it will help in solving your issue but review this thread and let me know:

http://www.blackberryforums.com/general-8800-series-discussion/119115-peculiar-situation.html

E-

Forgot all about that thread

But I am able to help OP from memory

Good stuff hope this works for the OP

pallavik
05-20-2008, 07:46 AM
Ok chaps, I have now got rid of the policy.bin file in Vista although I don't know if I feel brave enough as to try my luck again this soon and check that the IT policy does not rear its ugly head again. I have by now also downgraded to OS 4.2 meaning that if I caught the cold again it would mean a trip back to upgrading to OS 4.5 beta, JL_Cmdring the thing and then restoring again from my healthy back-up in XP... A bit too much of a fuss really for now, I will try it again but for the time being I'd like a bit of quiet life. Suffice to say that if the policy reappears I'll be posting on his thread again to let you guys know, for the time being I'll turn my attention to why Opera Mini is still claiming it can't connect to the internet now that there's no firewall settings stopping it and clearly data connection is working as the BB browser - in its Vodafone Live! form - is quite happy to handle web pages of all sorts...

More to come on that, probably in a different thread.

Thank you all for your help.

Piero