PDA

View Full Version : gps for 8830


bklayman
05-31-2008, 12:20 PM
Does anyone know if theres is GPS software for the 8830 that is turn by turn and is a one time cost (not Monthly)

hnsimpson
05-31-2008, 12:35 PM
Wirelessly posted (8703e)

Nav4All is free. With Verizon you will need a GPA puck.


-simpson

akosnitzky
05-31-2008, 10:52 PM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

So you can use GPS products beyond the Verizon product?

FF2
06-01-2008, 09:04 AM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

So you can use GPS products beyond the Verizon product?

As I make my way through testing the various gps programs I have about 8 on my Verizon 8830 using a SEPARATE GPS PUCK. Some are similar and some provide different functions. So, YES, the verizon 8830, at least, can use 3rd party gps programs with an external puck. I should add that some of them can run at the same time and others appear to dominate the puck/data or bluetooth connection and will not run at the same time.

Since my phone just came on (7am), I will list what I've got:

Mapquest Navigator (old version)
Google Maps
BBMaps
Nav4all
GPSED
Navizon
bbTracker
Trekbuddy
MobileTracker
CoPilot
Traffic Vizzion

Yahoo OneSearch
Beyond411
InfoSpace Find it

(some, the last 3, might not be actual gps programs but I consider them locators)

akosnitzky
06-01-2008, 09:19 AM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

Thank you for your post FF2.

I was hoping the internal GPS in the device would run without a puck if I am understanding the abilities of the BB and GPS.

Dubdub
06-01-2008, 12:35 PM
Internal GPS on the Verizon 8830 is blocked. Please do a search and you will find more than you wish to read on the subject. It will only work with VZNav, Verizon's paid service, as I understand it.

hinky
06-03-2008, 10:10 AM
Wirelessly posted (Verizon 8830)

So you can use GPS products beyond the Verizon product?

Negative. Verizon has made sure the GPS is useless for anything but Verizon Navigator. The solution is to to go Sprint if the service coverage is sufficient which it may be.

tontoeman
06-04-2008, 01:31 AM
You know I had this same problem when i first got the phone, and I got really frustrated.

After a few weeks and repeated use, i haven't had the issue in over a month. It may be your carrier, as T-Mobile is mine.

Maybe hold on for a little longer this time :)

Tontoe