PDA

View Full Version : Syncing Blackberry to Two Outlook Calendars


allenpamc
02-05-2009, 11:00 PM
On my desktop I have multiple calendars, however I can't see them on my Blackberry. Is it possible to see multiple calendars on your Blackberry and if so what setting do I need to change? I have the Curve 8330.

Thanks.
~Pam

titetanium
02-06-2009, 12:04 AM
Did you set up any email accounts in BIS? Calendars on the blackberry are "tied" to the email accounts set up in BIS. Then you can sync your outlook calendar(s) to the calendar(s) on the blackberry.

SteveO86
02-06-2009, 06:45 AM
You can sync 1 calendar at a time if you want to sync multiple calendars you will need to reconfigure the sync each time you want to sync a different calendar.

allenpamc
02-06-2009, 11:59 AM
Thanks for the info I will try those things out.

~Pam

SteveO86
02-06-2009, 07:12 PM
If you have 4.3+ you have 1 calendar per email addres on your Berry if you want the 3 desktop calendars go to seperate calendars on your BB go to.. Options -> Advanced Options -> Default Service, change the CICAL entry, that controls the calendar. Once you change that change the sync folder in the desktop manager....

Very tedious, but that is an extreme if you want to manage 3 seperate desktop and 3 sperate BB calendars, that leaves ALOT of room for error however.

noletide007
02-13-2009, 08:36 AM
a related issue, i think. i have two separate desktops where i synch from. i maintain just one calendar on outlook. i recently updated device to v4.5 and now have multiple calendars on device. i guess this was feature of newer setup, but i can't figure out how to simjplify it back to reading just one calendar. i do use the bb to monitor 2 email accounts. any idea how to resolve? thanks.

noletide007
02-13-2009, 08:45 AM
i just read another response of yours to another thread, perhaps i follow now. to sync different calendars are you saying you have to go into default services each time before you sync to change calendar default? if so, if i leave it on one it should always sync that one, right? is there a way to do away with the other?

noletide007
02-13-2009, 09:13 AM
as i read more posts, tell me if this is right. prior to sync, if i change calendar options in default services, that is calendar where BB items will go to? so if i sync at work with one email, then before synching at home with separate email, i change default calendar, than all items on BB will go to that calendar as well?

SteveO86
02-14-2009, 01:01 AM
I do apoligize for the delayed response..... Way Too much stuff going on right now.

i just read another response of yours to another thread, perhaps i follow now. to sync different calendars are you saying you have to go into default services each time before you sync to change calendar default?

Yes if you want to manage 2 sperate calendar on your BB and Desktop you will need to change the Default Services (mentioned in my Above post) along with changed the Desktop Manager Sync everytime. (exetremely tedious).

if so, if i leave it on one it should always sync that one, right? is there a way to do away with the other?

If you sync one calendar then just sync that one, unless you want to combine the two calendars.

SteveO86
02-14-2009, 01:02 AM
as i read more posts, tell me if this is right. prior to sync, if i change calendar options in default services, that is calendar where BB items will go to?

Correct, changed the default calendar is where the calendar sync will go. (instructions in my above post)

so if i sync at work with one email, then before synching at home with separate email, i change default calendar, than all items on BB will go to that calendar as well?

Yes, Assuming the desktop manager settings have been changed as well.

Hopefully I got it all, if not let me know.

noletide007
02-16-2009, 11:12 AM
Correct, changed the default calendar is where the calendar sync will go. (instructions in my above post)



Yes, Assuming the desktop manager settings have been changed as well.

Hopefully I got it all, if not let me know.
not sure what you mean by 'changing the desktop manager settings', i have tried synching at work today by changing default calendar but new items on outlook calendar are not going to handheld. tasks and address book items did update, but not calendar. perhaps i changed a setting somewhere but have been back through it 3-4 times and everything appears correct. i even tried changing synch to go from outlook to handheld, instead of full synch but to no avail. what do i need to do in regards to 'desktop manager settings' for thr separate calendars to work properly? thanks again for you help.

SteveO86
02-16-2009, 08:42 PM
Which version of the desktop manager are you running?

You must go into the Sync Options and then head into the advanced settings of the Calendar and check what calendar folder it's syncing with.

Let me know what version and I can give a more detailed response.

noletide007
02-17-2009, 04:39 PM
Which version of the desktop manager are you running?

You must go into the Sync Options and then head into the advanced settings of the Calendar and check what calendar folder it's syncing with.

Let me know what version and I can give a more detailed response.
4.2.2.14 is the version of desktop manager. i don't see an option for choosing a calendar folder in the advanced settings area under 'configure synch'. maybe this version will help you to help me...

genvej
05-29-2009, 04:48 AM
It could be that i dont understand it fully. But when i go to default service it only shows me "DESKTOP" i cant choose anything else. Where do i make this happen please?

SteveO86
05-30-2009, 07:08 PM
4.2.2.14 is the version of desktop manager. i don't see an option for choosing a calendar folder in the advanced settings area under 'configure synch'. maybe this version will help you to help me...

It might be 4.2.2, I'm using 4.7, in the Synch, choose the Calendar, choose "advanced" on the Calendar tab choose "Map Folder" you should be able to navigate your Outlook folders and choose a different calendar.

It could be that i dont understand it fully. But when i go to default service it only shows me "DESKTOP" i cant choose anything else. Where do i make this happen please?

You are on a BES, it syncs with your company email... Therefore