PDA

View Full Version : Problem to download with Opera


seigneurtrente
02-09-2009, 04:09 AM
Hi All,
Sorry to disturb you with this but I am really running out of solution...

My father gave me his blackberry Curve 8300 he bought in France with Bouygues provider. I am currently leaving in Vietnam using a local non blackberry GSM provider: Mobifone. I am still able to use Edge to have an internet connection through Opera Mini. My problem is that I decided to buy a quite expensive medical software and that the only solution to use it it to download it from my blackberry. Thus I have an internet link (.jad) to input in my blackberry browser. When I do that with Opera, it asks me the authorization to download through the Blackberry browser and obviously it doesn't work because I have no real data carrier in Vietnam... I have no idea how to solve my problem and get my software downloaded on my blackberry.

Thanks a lot for your help

Xavier

Wanchaiman
02-09-2009, 04:14 AM
Can you contact the software developer/vendor and ask them to send the file to you via email?

Then you can install it via the desktop manager

seigneurtrente
02-09-2009, 04:18 AM
Can you contact the software developer/vendor and ask them to send the file to you via email?

Then you can install it via the desktop manager

I have tried but until today they have not replied yet... :-(

NightFire
02-09-2009, 08:05 AM
There is OTA Loader. It is a program that saves over-the-air jad files directly to the computer for install using the Desktop Manager. There is some controversy surrounding the program, however. Here is a link to a post that further explains everything: http://www.blackberryforums.com/aftermarket-software/140446-blackberry-ota-downloader.html. Good luck!

sunberry
02-09-2009, 08:45 AM
Maybe you should read thread "blackberry without bis/bes" in "General Blackberry Discussion" section also.

omerremo
02-09-2009, 01:41 PM
there is a post from today about "shangmail"! there is a link how to enable browser without service book. I tried it today and it works! FINALLY