PDA

View Full Version : 8700 on the internet???


ryantsmith
12-08-2005, 01:04 AM
I am new to BB, and having a problem with my new Cingular 8700..

I am trying to use jiveslide, and bbspell. Both give me the same result..
Can't connect.

Based on other treads, I have tried...

1. APN: blackberry.net
The result: Fetch error: Bad DNS Address

2. APN: wap.cingular
Username: WAP@<hidden>
Password: CINGULAR1
The result: Fetch error: could not open tunnel-failed

3. APN: proxy
Username: (blank)
Password: (blank)
The result: Fetch error: could not open tunnel-failed

My "Cingular Browser" and my "Internet Browser" work fine.

Please help...

Airpoppoff
12-08-2005, 01:38 AM
cingular blue or orange?

Edewhirst
12-08-2005, 01:44 AM
Hi ryantsmith,

I am still trying to find an answer to another post you put - but in the mean time you may want to read this post:

http://www.blackberryforums.com/showthread.php?t=20244&highlight=tunnel+error

This Tunnel error has really got me ticked off!!

Cheers,

Eric


I am new to BB, and having a problem with my new Cingular 8700..

I am trying to use jiveslide, and bbspell. Both give me the same result..
Can't connect.

Based on other treads, I have tried...

1. APN: blackberry.net
The result: Fetch error: Bad DNS Address

2. APN: wap.cingular
Username: WAP@<hidden>
Password: CINGULAR1
The result: Fetch error: could not open tunnel-failed

3. APN: proxy
Username: (blank)
Password: (blank)
The result: Fetch error: could not open tunnel-failed

My "Cingular Browser" and my "Internet Browser" work fine.

Please help...

ryantsmith
12-08-2005, 01:45 AM
I guess Orange??
My account was never with at&t.
IS that what you mean by Cingular Blue?

ryantsmith
12-08-2005, 01:47 AM
Thanks Eric,

It looks like the next thing to try is calling Cingular to add the "wap.cingular" plan .
I am sure they will have no idea what I am talking about....

Edewhirst
12-08-2005, 01:53 AM
Hi ryantsmith,

I was thinking the same thing - I dread talking to anyone at any telco - it is like asking my children who broke something - every day is a new day no knowledge of any such thing.

I seriously have no idea why this is such a continuing issue for so long - can they not figure it out - post some instructions and be done with it?

Good luck - please post back with your results.

Cheers,

Eric

Thanks Eric,

It looks like the next thing to try is calling Cingular to add the "wap.cingular" plan .
I am sure they will have no idea what I am talking about....

ryantsmith
12-08-2005, 09:49 AM
I called Cingular today...

Told them I was having problems and that when my co-workers had the same problems, it was resolved by adding

"The wap.cingular plan, or WIX Data Connect service"

He said he would check everything...
30 seconds later, he told me to remove the battery and put it back in. I did that, and now everything works.

Not sure exactly what he did, but that is all I told him.

Thanks to all for your help...

Edewhirst
12-08-2005, 11:20 AM
Hey ryantsmith,

That's great! I am very glad it worked out for you.

Cheers,

Eric

I called Cingular today...

Told them I was having problems and that when my co-workers had the same problems, it was resolved by adding

"The wap.cingular plan, or WIX Data Connect service"

He said he would check everything...
30 seconds later, he told me to remove the battery and put it back in. I did that, and now everything works.

Not sure exactly what he did, but that is all I told him.

Thanks to all for your help...