PDA

View Full Version : Unlocking T-Mobile 8700g


ianduc
05-17-2006, 08:25 PM
Hi

I just moved here from Switzerland and I bought myself the 8700g. Is there any way I can unlock the phone to use my SIM card?

Thanks for your help!

phillyslickster
05-17-2006, 09:31 PM
Unlock it for free if you've had it for 90 days or if you paid retail, then T-Mobile will unlock it right away.

T-Mobile might will go ahead and unlock it since you've just moved here from Switzerland as well.

There's also some online companies that will unlock your BlackBerry remotely. They're listed here on the forum. You'll have to do a search. I believe $45 was the cost for unlocking the BlackBerry at one online company that people from the forums have used. Also, a forum member has used www.unlockblackberry.net

azmmza
05-17-2006, 09:32 PM
t-mobile will unlock it for you after you have been a customer for 90 days

phillyslickster
05-17-2006, 09:33 PM
The cost on www.unlockblackberry.net is $27.99.

ianduc
05-17-2006, 09:40 PM
Thanx for your help. I do not plan to get a plan here and the phone I bought is retail. Can I walk into any T-Mobile store? The website you mentioned does not cover the 8700g yet. thank you for your help.
Ian

NJBlackBerry
05-17-2006, 09:43 PM
Of course you can walk into any T-Mobile store. It's a free country. However, they will have NO CLUE how to unlock your BB. You have to send an e-mail to T-Mobile. I don't have the address.

ianduc
05-17-2006, 09:49 PM
Thanx NJBlackBerry. I have sent them an E-mail and will see if the will help.

phillyslickster
05-17-2006, 09:59 PM
There's another website listed on the forum that covers the unlocking of the 8700g and it costs $45. If you purchased it retail, then call T-Mobile and they'll probably ask for a copy of your receipt and then they'll give you the unlock code for your 8700.

ianduc
05-17-2006, 10:02 PM
I will do so phillyslicker. Thanx for your help. Actually I bought it by Amazon for regular price without a plan. I guess that should work. Ian.

phillyslickster
05-17-2006, 10:03 PM
Yes, that will work Ian. Once you contact T-Mobile, they'll tell you the next step in which to proceed.

ianduc
05-17-2006, 10:03 PM
Do you know which Website that was for the 45$?

phillyslickster
05-17-2006, 10:08 PM
I think that it was www.gsmlocker.com

ianduc
05-17-2006, 10:13 PM
Thanx phillyslicker!

phillyslickster
05-17-2006, 10:14 PM
there's on a thread on the forum about it. You can also google it as well. There's also a website that does unlocking called www.gsmliberty.net

phillyslickster
05-17-2006, 10:18 PM
Http://www.gsmliberty.com

apple85
05-17-2006, 11:00 PM
So you guys say "If you paid full retail price" what if you didn't buy the phone from Tmobile you purchased it from Venicom... Can tmobile tell that?

phillyslickster
05-18-2006, 07:00 AM
You have to make a copy of the receipt to send in to T-Mobile if you paid the full retail price in order for them to unlock.

trinybwoy
05-18-2006, 11:02 AM
question.....do u have to be a tmobile customer for a 90 period with ANY fone in order for it to be unlocked? or u must have the fone u wish to unlock for the 90day period.

phillyslickster
05-18-2006, 11:39 AM
If you're a T-Mobile customer and have purchased a T-Mobile phone and your account is in good standing; then after 90 days, you can request the unlock code from T-Mobile. Hence, T-Mobile can't unlock another carriers phones and vice versa.

jedique
05-19-2006, 10:18 AM
If I get my t-mobile unlock 7290 can I use it on sprints network?

trinybwoy
05-19-2006, 10:47 AM
If I get my t-mobile unlock 7290 can I use it on sprints network?

No u won't be able to. Sprint and tmobile use totally different technologies.

You can use the tmobile phone on a cingualr network though, once it is unlocked.

Postalrecon
05-19-2006, 11:33 AM
dont bother paying for it, wait 90 days, or come up with an extremely good excuse, and they will roll over and unlock, they did it for me