BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-25-2007, 02:20 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdixon's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Atlanta, GA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activation then number change, should it still work?

Please Login to Remove!

I received a bb from our carrier T-Mobile and activated it on the bes server. Sent it to the guy and it was working fine. He went to a T-Mobile store and had his old AT&T number ported over to his new bb. Now his email is not working. Last contact date was 10/12.

I tried to "set activation password" and it must have contacted the server, the last contact date changed to a recent time but the bb received a "server not found" error.

Will this now work?

Is there a way I can reactivate it using the Desktop Manager? I cant seem to get it over the air.
__________________
Exchange 2003
BES 4.1.3.18
Offline  
Old 10-25-2007, 04:29 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,631
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like they changed plans and he doesn't have a proper enterprise data plan. If the PIN stays the same and there is a proper data plan no reactivation should be required.
Offline  
Old 10-26-2007, 12:30 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: Kitchener, ON
Model: 8120
Carrier: Rogers
Posts: 93
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Agreed. Hdawg nailed it.

Sounds like the new Carrier did not setup the data plan correctly.

If you want to test the theory, get the user to try to send you a PIN message fromygrie new device.
They will likely get a red X, and the Message Status of "Service Blocked".
Offline  
Old 10-26-2007, 10:04 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tallahassee, FL USA
Model: 8830
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 104
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We use Verizon 8703e and have a similar problem about 50% of the time when users "port" their previous cell number to the Blackberry. We figured out that to fix the problem, we have the user re-register with the Verizon CDMA network (Host Routing table, Verizon[240], click RegisterNow.
__________________
Jose
BES 4.1.6, Domino 6.5.4, remote SQL2005
Offline  
Old 10-27-2007, 01:03 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: Kitchener, ON
Model: 8120
Carrier: Rogers
Posts: 93
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Host Routing table > Register Now does often fix it.

For some reason I thought the first post said he had tried that, but I guess not.
Offline  
Old 10-29-2007, 09:53 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jaltig's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 7100i
PIN: N/A
Carrier: Nextel
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

we did this with a number of users on nextel/sprint and never lost connection with the bes - the only problem we ran into was the new number info does not update on the bes unless you delete and recreate the desktop service book or do a reactivation.

jim
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.