BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-14-2007, 05:36 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: vodafon
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activation issues hung at 57 percent can send / receive

Please Login to Remove!

BES 4.1
Exchange 2003

One device hangs on activation at 57 percent, for a certain user only.

because of strict security policy all activations are done via desktop manager.
The device can send and receive emails fine.

To see if the device was an issue, the device was activated on various other users, and all was fine.

The strange thing about this user, was that she was on an exchange store, in which she was on the only user.
The exchange admin moved her mailbox, to the regular mail store.

Then deleted the user on the BES, waited 2 hours (so that it was purged) and recreated the account.
The activation began again - then hung again on 57 percent.

The must be a corruption in the mailbox somewhere, but they are reluctant to re-create the mailbox until all possible avenues are explored, due to a new GUID being created.
Are there any possible tests to be done on a mailbox?

permissions are fine (can send / receive)
Offline  
Old 11-14-2007, 07:17 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are lots of points in the Enterprise Activation you can have failure; the key is to look through the logs for this specific user.

My closest guess would be: Enterprise activation process stops responding at 11%, 12%, 59%, 60% or 96%

Check the ALRT, CTRL, and MAGT logs specifically for this user.
Offline  
Old 11-14-2007, 07:24 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by contra View Post
The strange thing about this user, was that she was on an exchange store, in which she was on the only user.
The exchange admin moved her mailbox, to the regular mail store.

Then deleted the user on the BES, waited 2 hours (so that it was purged) and recreated the account.
The activation began again - then hung again on 57 percent.
In the future you can simply move the mailbox and then perform a handheldcleanup and the user will continue functioning ...
Offline  
Old 11-20-2007, 10:29 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: vodafon
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks guys
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.