BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-21-2007, 02:05 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Manx Telecom
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default My BES has packed in please help

Please Login to Remove!

Hi,

After installing some Windows updates and uninstalling some Britestore stuff on our Win2003 exchange 2003 / BES Express server, our BES Server will not start... seems the dispatcher service wont start judging by the log file below...

[30000] (11/21 19:28:52.068):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:50 (6FFFC39B) -> Starting BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH - Version 4.1.3.16
[30000] (11/21 19:28:52.068):{0x748} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (11/21 19:28:52.068):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (AFFF50B3) -> VerifySchema: COM exception
[30000] (11/21 19:28:52.068):{0x748} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (AFFF50A1) -> COM Error 0x46DD10 in VerifySchema - Error 70010, severity 10, state 1 was raised, but no message with that error number was found in sys.messages. If error is larger than 50000, make sure the user-defined message is added using sp_addmessage. - IDispatch error #3092
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x748} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (AFFF50A2) -> Database error in VerifySchema (err=0x80040E14, native err=18054) - Error 70010, severity 10, state 1 was raised, but no message with that error number was found in sys.messages. If error is larger than 50000, make sure the user-defined message is added using sp_addmessage.
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x748} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (6FFFC3B9) -> Stopping BlackBerry Dispatcher
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (6FFFC3BC) -> Dispatcher Database connection dropped
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x840} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Dispatcher DOUGEXCH (Application Event Log on DOUGEXCH) | 11/21/2007 19:28:52 (6FFFC3B3) -> BlackBerry Dispatcher Shutdown complete
[30000] (11/21 19:28:52.082):{0x748} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message

Any ideas most appreciated!!! Nick
Offline  
Old 11-21-2007, 02:16 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DarkWater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, ON
Model: 8320
PIN: FFFFFFFF
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 417
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What happens when you attempt to start Dispatcher from the services window?

What error do you receive?
__________________
DarkWater


http://www.blackberry.com/support/
Offline  
Old 11-21-2007, 02:18 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Manx Telecom
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, tried it and get:


The BlackBerry Dispatcher service terminated with service-specific error 5608 (0x15E8).

?????
Offline  
Old 11-21-2007, 02:26 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DarkWater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, ON
Model: 8320
PIN: FFFFFFFF
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 417
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nick_orton View Post
Hi, tried it and get:


The BlackBerry Dispatcher service terminated with service-specific error 5608 (0x15E8).

?????

See this article

Service specific error 5608
__________________
DarkWater


http://www.blackberry.com/support/
Offline  
Old 11-21-2007, 03:17 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Manx Telecom
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cheers Dark Water pointed me in the right direction cheers.... basically down to moving the SQL DB from one server to another last week... worked fine at the time but reared its head after a reboot that the DB creation routine alters master sql db ... so had to unattach BESMgmt db, run the db creation routine then delete new & reattach original db and hey presto ... sorted!!!
Offline  
Old 11-21-2007, 03:18 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DarkWater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, ON
Model: 8320
PIN: FFFFFFFF
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 417
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

__________________
DarkWater


http://www.blackberry.com/support/
Offline  
Old 12-05-2008, 08:46 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is an old post but I just want to say it helped me solve my problem. Thanks DarkWater!

rawwrr
Offline  
Old 03-17-2009, 10:01 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ?

Running BES v4.1.6...

I am having this same issue, though I've gone through KB03112 and KB03322 front to back already. I tried detaching the config database, attaching on the new server, then running the createdb command with the action set to "Upgrade" in the config file, and I've also tried wiping out the config db on the new server, running createdb with the action set to "Install", then removing the db it creates and replacing it with the db from the old server.... no luck. The command does complete each time with no errors, fyi.

Do you know if it makes a difference what account you run the createdb command as? I used my personal account on the SQL server, then changed the dbo to be our BESAdmin account (which has sysadmin, serveradmin, & dbcreator rights on the SQL server as the docs say it needs).

Also, the other thing I'm a little worried about is the fact that the new SQL server is a cluster, and after a little searching I found KB13474, which says that clusters aren't supported. I've read several people on here say that their config db is on a cluster and it works fine, so I think I should be able to get it work, but I'm concerned that RIM may not want to help me if I end up having to call them for support.

Last edited by dnwhoop : 03-17-2009 at 10:06 AM.
Offline  
Old 03-17-2009, 12:04 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oookkk.... well, it looks like I'm all fixed up. The KB articles don't say anything about needing a reboot so I hadn't been after making the change up to this point. I moved the DB again and rebooted the BES and lo and behold, it works now.

The only reason I hadn't already tried rebooting before now was that they're crazy about minimizing downtime around here, so I was given a 10 minute downtime window, which really wouldn't accomodate a reboot.

oh well.... I guess a reboot really does fix everything in the world of Windows...
Offline  
Old 03-17-2009, 12:33 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,722
Post Thanks: 272
Thanked 289 Times in 273 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dnwhoop View Post
oh well.... I guess a reboot really does fix everything in the world of Windows...
It solves most things.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.