BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-21-2008, 08:40 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problems

Please Login to Remove!

i have a BB 7290 for some reason its not updating with BBE Exchange 4.1.4 How and i find out whats going on!

during activation i get "An error occured please contact your system administrator"

Guess what! I am the system admin
Offline  
Old 01-21-2008, 08:45 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

**post moved to Admin corner**
Offline  
Old 01-21-2008, 09:43 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any ideas
Offline  
Old 01-21-2008, 09:53 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Activating a completely new user or swapping out devices? Try unplugging the USB cable and then try again. Also, clear the pending messages queue.
Offline  
Old 01-21-2008, 09:57 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't have it plugged in via USB, I am trying to activate Over-The-Air.
Offline  
Old 01-21-2008, 09:58 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is a new user! I just added him to the Blackberry Enterprise Server Exchange edition today! 4.1.4
Offline  
Old 01-21-2008, 10:02 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try clearing out the service books and provision using the USB Cable.
Offline  
Old 01-21-2008, 10:06 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

shouldn't there be a log files somewhere that will tell my why this bb is not activating?
Offline  
Old 01-21-2008, 10:53 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A couple of things to check for:

1. Try doing a PIN mesasge to another user

2. Check that the BB is showing GPRS in the top right corner

3. What is the signal strenght? Go to Options> Status, it's more accurate then the bars on the home screen. It should be less than -100dBm

3. Check the users mailbox for the email with the ETP.dat attchment. The BES uses this during Activations to verfiy that this is indeed the right user. It has to be in the Inbox and unmodified

If you don't see the message in the users inbox then it could be getting moved a rule or filter in Outlook or the Exchange server might be blocking it. You can test by trying to activate to another address, like a hotmail or gmail account.

Also, check the Troubleshooting article on RIM's web site, BlackBerry Technical Solution Center and search for enterprise activation. Odds are it's something simple and you won't need to check the BES logs yet
Offline  
Old 01-21-2008, 12:11 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok well I get the error after 'waiting for services'

thats when the phone craps out. i also tried a different 7290 and got the same result.
Offline  
Old 01-21-2008, 12:17 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are all your BES Services up and running? When do you get this error?

What do you mean the "phone craps out?"
Offline  
Old 01-21-2008, 12:34 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try restarting the Policy service if it stops at waiting for services. At that point it's pushing the IT Policy and Service Books. Restarting the Policy service is aquick fix for that issue. Try that and let us know the results.

You can also track the Activation status in the logs:

BlackBerry Search Results

Here is an explaination of the various steps as well:

BlackBerry Search Results

Hopefully these will be of use to you.
Offline  
Old 01-21-2008, 06:41 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Genius
 
hdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: hdawg
PIN: port3101.org
Carrier: hdawg
Posts: 6,632
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dguilloryjr View Post
shouldn't there be a log files somewhere that will tell my why this bb is not activating?
There should; as in we all wish there were ... There are logs on the HH and logs on the server. You can see the HH logs by typing: ALT + LGLG ... but in general they don't mean very much unless you know what they're describing.

You might try downloading the BlackBerry Resource Kit and using the eastatus tool to see where the EA is failing for more details.
Offline  
Old 01-22-2008, 07:56 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 7100
PIN: N/A
Carrier: Telus
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a similar problem, turned out our Spam filter was blocking the .dat file and the activation was timing out.

i deleted all of them, removed the spam filter for the one user, had them activate, then tunred the spam filter back on once the activation was complete.
Matt
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.