BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-05-2008, 09:15 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Picture Attachments

Please Login to Remove!

OK, been working now for a while trying to understand why picture attachments are not working on our BB's.

I'm running BES version 4.1.3.18. I'm able to get PDF, Word, Excel attachments just find and vew them on my Perls and Curve BBs. But jpg, bmp, and gifs are not working. They show up on the BB as an attachement but the option to retrieve or open is not there when you click on the attachement name.

I understand it could be a IT policy, but I'm using the default policy and havne't changed a thing there. They are not HTML emails just plain text that the image is attached to.

I'm at a loss as to what else to check. Can anyone help.

Shane
Offline  
Old 02-05-2008, 10:19 AM   #2 (permalink)
Wireless Sith Lord
 
DarthBBerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Online
Model: iOS 6
Carrier: Verizon x2
Posts: 1,458
Post Thanks: 2
Thanked 27 Times in 22 Posts
Default

Under BlackBerry Server Configuration, Attachment Server tab, Configuration Option: Attachment Server. Be sure Windows Meta File Attachments is checked and the max size = 0.
__________________
DarthBBerry
6-Time BlackBerry World Champion (2007-2012)
BlackBerry® Certified Support Specialist v5.0
BlackBerry® Certified System Administrator v5.0
Offline  
Old 02-05-2008, 10:24 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Frank Castle's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: MA
Model: 9930
PIN: PM Me!
Carrier: VZW
Posts: 1,073
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

I was going to mention you can also under the same tab use the Test Attachment Server and see if the BES will open the attachment. If so your likely using a blackberry with a OS that is out of date. I believe image attachments started with OS 4.1
Offline  
Old 02-05-2008, 10:57 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DarthBBerry View Post
Under BlackBerry Server Configuration, Attachment Server tab, Configuration Option: Attachment Server. Be sure Windows Meta File Attachments is checked and the max size = 0.
Yes Windows Meta File is checked and set to 0.
Offline  
Old 02-05-2008, 11:00 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jletendre View Post
I was going to mention you can also under the same tab use the Test Attachment Server and see if the BES will open the attachment. If so your likely using a blackberry with a OS that is out of date. I believe image attachments started with OS 4.1
I can do a test and it sends it, but the only choices are output as text or UCS so I don't know if the test is working correctly. I submit a .bmp and When I hit submit it says "The file was sucessfully converted."

I have OS 4.2 on my Perl so my OS should be fine.
Offline  
Old 02-05-2008, 11:03 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: t-moblie
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hELLO, I JUST JOIN AND I WOULD LIKE TO KNOW HOW TO CHANGE MY TRACKBALL ON MY BLACKBERRY AND WHERE DO I GO TO DO THIS. THANKS FOR YOUR TIME AND HELP
Offline  
Old 02-05-2008, 11:24 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Frank Castle's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: MA
Model: 9930
PIN: PM Me!
Carrier: VZW
Posts: 1,073
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Options / Screen & Keyboard
Offline  
Old 02-05-2008, 12:20 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is the attachment listed as gif in the configurations?
Offline  
Old 02-05-2008, 12:23 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amukhey View Post
Is the attachment listed as gif in the configurations?
Not sure what you mean here.

I've been testing. I've tried. .jpg, .gif, .bmp, .tiff all same problem. They show the attachment on the email but you can't open or retireve it.
Offline  
Old 02-05-2008, 12:38 PM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is the attachment service (Windows Service) turned on the BES? What does the log say when it is trying to open these attachments?
Offline  
Old 02-05-2008, 12:48 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amukhey View Post
Is the attachment service (Windows Service) turned on the BES? What does the log say when it is trying to open these attachments?
Yes BlackBerry Attachment Service is started and running.

I had extended logging disabled. I just enabled it and restared the attachment service. Though not sure where the log is kept, but i'll look for it and send some more test emails.
Offline  
Old 02-05-2008, 12:50 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Frank Castle's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: MA
Model: 9930
PIN: PM Me!
Carrier: VZW
Posts: 1,073
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

In the attachment types, do you have .bmp listed?
Offline  
Old 02-05-2008, 12:58 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jletendre View Post
In the attachment types, do you have .bmp listed?
On the Connector Configuration under format extensions I have this list:

doc:dotls:pdf:ppt:pps:wpd:zip:txt:htm:html:bmp:j pg:jpeg:gif:png:tif:tiff:wav:wmf:rtf:mp3
Offline  
Old 02-05-2008, 01:11 PM   #14 (permalink)
New Member
 
TekGyrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kingstowne, VA
Model: 8700
PIN: 23E9D9F1 & 240D1802
Carrier: AT&T & Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like your running METAMessage?

If you are,
Alter your METAMessage INI file with this line:

RIMCONVERSION=+

usually saved on your METAMessage server in :
c$\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Applications\METAMessage\X-rimdeviceMETAmessage.ini

Send the INI in an email to the handhelds has an attachment. It will appear and disapper once the handheld processes it. (about 1-2 seconds)

It will re-enable the "OPEN ATTCHMENT" Menu Option for any email recieved after the handheld processes the INI file to open Attachments on emails stored in the inbox prior to it receiving this INI file will have to be reforwarded.
Offline  
Old 02-05-2008, 02:04 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TekGyrl View Post
Sounds like your running METAMessage?

If you are,
Alter your METAMessage INI file with this line:

RIMCONVERSION=+

usually saved on your METAMessage server in :
c$\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Applications\METAMessage\X-rimdeviceMETAmessage.ini

Send the INI in an email to the handhelds has an attachment. It will appear and disapper once the handheld processes it. (about 1-2 seconds)

It will re-enable the "OPEN ATTCHMENT" Menu Option for any email recieved after the handheld processes the INI file to open Attachments on emails stored in the inbox prior to it receiving this INI file will have to be reforwarded.

Wow. I wouldn't have ever figured this out. Did what you said on our 5 BB's. All is working perfect now.

Thanks a million.
Shane
Offline  
Old 02-05-2008, 02:42 PM   #16 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

awesome...wouldnt have guessed that..learn something new everyday!
Offline  
Old 02-05-2008, 02:59 PM   #17 (permalink)
New Member
 
TekGyrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kingstowne, VA
Model: 8700
PIN: 23E9D9F1 & 240D1802
Carrier: AT&T & Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad to be of service!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.