BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-05-2008, 10:54 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wireless Message Reconciliation

Please Login to Remove!

Hi guys, I am a new BES admin and I am currently having difficulty with Wireless Message Reconciliation. I searched the forum before posting but the one exact match to my issue was closed without a resolution posted. Any help you can give, would be greatly appreciated.

Running:
BlackBerry Enterprise Server for IBM Lotus Domino
Version 4.1.4.12


If I look at the Server >> Server Configuration it displays:
Wireless Message Reconciliation Enabled: True

However, if I look at the Users tab, the column Wireless Message Reconciliation displays:
Disabled


In my IT Policy, I have the CMIME Application Policy Group >> Enable Wireless Message Reconciliation set to True.

I am a bit confused as to what is happening here. Thanks in advance for any insight you can lend.
Offline  
Old 02-05-2008, 11:21 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is this happening to you as well? What are the options set on your device--Inbox-Options-Email Reconciliation? Is it turned on?
Offline  
Old 02-05-2008, 11:35 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the reply.
My device is set as follows:

Delete On: Mailbox & Handheld
Wireless Reconcile: On
On Conflicts: Mailbox Wins


Reconciliation does not work for me and is also displayed in the aforementioned manner.
Offline  
Old 02-05-2008, 11:38 AM   #4 (permalink)
BBF War Game Mod
 
Jadey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Denver CO
Model: Z10
OS: 10010614
PIN: SEEKRIT innit
Carrier: AT&T
Posts: 4,294
Post Thanks: 9
Thanked 29 Times in 23 Posts
Default

I think I had this issue. Basically, is it FALSELY reporting that
Wireless Reconciliation = Disabled
in BlackBerry Manager, when you look at a specific user?
__________________
Jadey : Groupware Infrastructure Architect, Denver CO
If I'm not here, I'm playing World's End on FaceBook. Mob/Mafia Wars are SOO last year
Offline  
Old 02-05-2008, 11:40 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you try turning this feature OFF from the device for a few minutes and then try turning it on again.
Offline  
Old 02-05-2008, 11:40 AM   #6 (permalink)
BBF War Game Mod
 
Jadey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Denver CO
Model: Z10
OS: 10010614
PIN: SEEKRIT innit
Carrier: AT&T
Posts: 4,294
Post Thanks: 9
Thanked 29 Times in 23 Posts
Default

Is this the issue? BES 4.1.2 for Domino - wireless reconciliation
__________________
Jadey : Groupware Infrastructure Architect, Denver CO
If I'm not here, I'm playing World's End on FaceBook. Mob/Mafia Wars are SOO last year
Offline  
Old 02-05-2008, 12:00 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This seems to be my issue. However, we just moved to 4.1.4 from 4.1.2. It has not resolved the problem.
Offline  
Old 02-05-2008, 12:02 PM   #8 (permalink)
BBF War Game Mod
 
Jadey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Denver CO
Model: Z10
OS: 10010614
PIN: SEEKRIT innit
Carrier: AT&T
Posts: 4,294
Post Thanks: 9
Thanked 29 Times in 23 Posts
Default

What version of Domino?
__________________
Jadey : Groupware Infrastructure Architect, Denver CO
If I'm not here, I'm playing World's End on FaceBook. Mob/Mafia Wars are SOO last year
Offline  
Old 02-05-2008, 01:43 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jadey View Post
What version of Domino?
7.0.3
Offline  
Old 02-05-2008, 01:59 PM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok So its not the settings on the handheld, Not a reboot of the server(just throwing it out there), not the pim or profile settings, previous issue posting did not work....

Are your State Databases being maintained--any updall -r being run on it or perhaps run a fixup -j for that user?

What happens if you try to add a test user and assign a device, does that show up as disabled as well?
Offline  
Old 02-05-2008, 03:15 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is everyone on the server. It has never shown enabled. I know it is rather nit-picky, but I don't understand why it isn't displaying properly.
Offline  
Old 02-05-2008, 03:34 PM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How many users are affected and do you have a test server to use the latest MR3 patch for SP4?

Check out the Attachment and go to the properties and let me know if your message settings say Enabled
Attached Files
File Type: zip BES Properties.zip (73.7 KB, 4 views)
Offline  
Old 02-06-2008, 09:00 AM   #13 (permalink)
BBF War Game Mod
 
Jadey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Denver CO
Model: Z10
OS: 10010614
PIN: SEEKRIT innit
Carrier: AT&T
Posts: 4,294
Post Thanks: 9
Thanked 29 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Chad.Patrick View Post
It is everyone on the server. It has never shown enabled. I know it is rather nit-picky, but I don't understand why it isn't displaying properly.
It's not nit-picky, I understand your frustration. All of my devices showed as disabled... I upgraded Domino from 6.5.4 to 7.0.2, then upgraded BES, and noticed that they reported correctly. Other people upgraded, and it made no difference. Other people who had this problem are on Exchange or GroupWise.

There are lots of anomalies with the BlackBerry Manager. For example: Security Password reporting as NO

I also have other info that disappears from devices on BlackBerry Manager - my 8100 Pearl has NEVER reported which network it is on. My old Pearl (with the same SIM card) always reported. Other users never get their phone number (and yes, I have checked that it is programmed into the SIM etc) - there does not appear to be any rhyme or reason for this either - i.e. my old t-mobile device showed network on BB Manager, new one does not. One Rogers device will show SIM phone number, another same make/model doesn't.

This is not a great answer, but the only one I have:

I have no idea why BlackBerry Manager is so sporadic with reporting correct/complete info.
Nobody else has ever been able to explain it to me either.

I feel that an answer to this specific query is like looking for a Dodo
__________________
Jadey : Groupware Infrastructure Architect, Denver CO
If I'm not here, I'm playing World's End on FaceBook. Mob/Mafia Wars are SOO last year
Offline  
Old 02-06-2008, 04:37 PM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
amukhey's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 750
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Chad any update?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.