BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-14-2008, 07:11 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: BT
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Calendar Issues

Please Login to Remove!

Hi all,

Starting to get a few issues with meeting requests/invites not appearing on users Blackberry's.

Logs are showing the following errors.

[20000] (02/14 12:00:42.422):{0x1A90} {user@abc.com} GetRIMMeetingReq Failed for LongTermEntryId=8782 in LaunchCalHelperAndGetResults
[40000] (02/14 12:00:42.422):{0x1A90} {user@abc.com} Unable to process message with EntryId=554, LongTermEntryId=8782 in GetInvitationInfo
[40487] (02/14 12:00:42.422):{0x1A90} {user@abc.com} Not requeuing calendar item EntryId=8783 - same source key as DuplicateEntryId=7455
[30001] (02/14 12:00:42.438):{0x1B28} CDOCalendar::CreateRIMEvent - Code = 800406fd, WCode = 04fd, Code meaning = IDispatch error #1277,
[30005] (02/14 12:00:42.438):{0x1B28} Source = Collaboration Data Objects, Description = Network problems are preventing connection to the Microsoft Exchange Server computer. Contact your system administrator if this condition persists. [Microsoft Exchange Address Book - [MAPI_E_NETWORK_ERROR(80040115)]]
[30180] (02/14 12:00:42.438):{0x1B28} {user@abc.com} CDOCalendar::CreateRIMEvent - Error in call CheckPoint 6
[40046] (02/14 12:00:42.438):{0x1B28} {user@abc.com} CDOCalendar::PrepareRIMEventObj - CreateRIMEvent Failed
[40406] (02/14 12:00:42.438):{0x1B28} {user@abc.com} CDOCalendar::GetRIMMeetingReq - PrepareRIMEventObj (0x80040115) failed

Mail is being delivered without any problems.

This is in an Exchange 2003 environment. I've checked cdo.dll versions, there fine and the dll is registered without problems.

I tried to register the mapi32.dll file as well but i get the following error when i try to do so.

"mapi32.dll was loaded, but the DllRegisterServer entry point was not found"

"The file can not be registered"

I'm guessing this is responsible for those network errors in the log section above and why the invites are failing to get to the BB's.

Any suggestions on what to try?

Cheers,

Andy
Offline  
Old 02-14-2008, 07:25 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

MAPI32.dll is not a file you need to register manually. It doesn't work like CDO.dll.

I did find this article in Google, it's worth a look:

http://www.showactive.com/blog/wp-co...or80040115.txt

Here is the RIM article for this:

BlackBerry Search Results

These should get you working.
Offline  
Old 02-14-2008, 09:19 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: BT
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So far i'm only getting bes alerts for only certain users on this BES. I've checked their homeMTA's and they all look to be ok. Those that are producing errors are the same as those that aren't.

Any ideas?
Offline  
Old 02-14-2008, 09:49 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you verify that MAPI32.dll is the same on the BES and Exchange? If you feel that MAPI is the issue then you would have to reinstall the Exchange System Management Tools on the BES only.

Did the first article have anything helpful or was it the same as the second? If you can't find the resolution in those I would call RIM and have it investigated.
Offline  
Old 02-14-2008, 09:53 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: BT
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yup, mapi32.dll is definately the same on both.

I'm going to try the re-install of ESM as well as a Windows Update on the BES as there's half a dozen updates just been released.

The first article was pretty useful, I checked the homeMTA entries in ADSI Edit and they all look correct. Tried Step 2 in that article as well. Not sure how long exactly that change would take to kick in so i'll leave it a little while, reboot and see if the alerts still come through.

Cheers
Offline  
Old 02-18-2008, 07:00 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: BT
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone else had problems with this?
Offline  
Old 02-18-2008, 04:28 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Hi Guys,

Sorry AndyT_uk, i don't have any solutions to submit, but i have a calendar sync issue too and i'm working on it since a long time.

I have a question concerning mapi32.dll, Exchange 2003 SP2 and BES versions are not the same (Exchange version 6.5.7638.1 - BES 6.5.7888.0). I have installed ExchangeMapiCdo.EXE on my BES to have mapi32.dll.

How can i do to have the same one that the exchange server?

Thanks for your help
Offline  
Old 02-18-2008, 05:34 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The ExchangeMAPICDO.exe is not meant for Exchange 2003. You need to uninstall that and install the Exchange System Management Tools from the Exchange 2003 CD and then install SP2 for Exchange 2003 to match your Exchange server MAPI32.dll and CDO.dll versions.
Offline  
Old 02-18-2008, 10:48 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Wellington NZ
Model: 8100
OS: 4.5.0.181
PIN: 2524DD22
Carrier: Vodafone NZ
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I am getting Calender entry errors too

[30000] (02/19 08:28:51.221):{0x898} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Messaging Agent CHCBES1 Agent 1 (Application Event Log on CHCBES1) | 02/19/2008 08:28:47 (AFFF4E20) -> {Donald.Duck@abc.co.nz} GetRIMMeetingReq Failed for LongTermEntryId=8807039 in LaunchCalHelperAndGetResults

[30000] (02/19 12:59:20.801):{0x898} [Alarm::ActivateAlarm] Queuing alarm: <N/A> | BlackBerry Messaging Agent CHCBES1 Agent 2 (Application Event Log on CHCBES1) | 02/19/2008 12:59:20 (AFFF4E85) -> {Donald.Duck@abc.co.nz} ProcessResponseFromPager - GetMeetingCorrelation did not find a Calendar entry

This is just a couple of the errors i seem to be getting them ramdomly for all the users that use appointments

Have checked the cdo.dll(6.5.7653.8) etc and can't find anything out of place
Standalone blackberry server v4.1.4.15
Dual Core Opteron 2.6G
4G Ram
180 Users
Offline  
Old 02-19-2008, 11:27 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Hi Guys,

Thanks gibson_hg for your help.

Good luck AndyT_uk.
Offline  
Old 10-21-2008, 12:15 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same issue. Has anyone found a resolution yet? I also checked the dll versions and the homeMTA settings. I worked with RIM support and they told me to upgrade to 4.1.6. I did that and still having the same issue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.