BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-17-2008, 01:04 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES Server Help

Please Login to Remove!

Hey guys,

My friend and I are trying to install exchange and bes on the same server. Exchange is installed correctly and email is flowing internally and externally. We then installed our bes server, all the licenses were validated. Now heres where we ran into some problems. We tried to activate the blackberry through wireless activation. On the screen of the blackberry, the screen is stuck on activating. We checked the mailbox of the "testuser" account, we can see that its trying to activate with the bes server.

Are we doing anything wrong? if anybody can help it out.. its greatly appreciated!

Thanks guys
Offline  
Old 02-17-2008, 06:53 AM   #2 (permalink)
dev
CrackBerry Addict
 
dev's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 571
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Have a look at this link:
BlackBerry Search Results
Offline  
Old 02-18-2008, 09:10 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Pinjo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ohio
Model: 8330
OS: OSX
Carrier: Verizon
Posts: 149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Take a look at spam filters and/or the Junk Mail in the Outlook client (if one is configured for your test user).

We've also had mail relay issues here that have caused this to happen, but I'd guess that is unlikely to be your issue.
Offline  
Old 02-22-2008, 06:51 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Sprint and Cingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default You may want to reconsider....

I'm far from an BES expert, but we have that same configuration and its painful. Exchange Service packs, and Patching may break BB. I'm seeking assistance in removing BES from our exchange server without freaking out exchange or breaking mailboxes.

Think hard...


db
Offline  
Old 02-22-2008, 09:34 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Vancouver
Model: 9530
Carrier: Bell
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Be sure the testuser email account is the exchange server email account
and that is the only email account setup
I struggled with this until I did this and it now works

SkyPilot
Offline  
Old 02-23-2008, 11:34 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default A few things to try ...

... are included on that Blackberry support page.

Verify that the Mapi32.dll and CDO.dll files match version-wise. One resides in the win\system32 and the other in your exchsrvr\bin directory. There are some microsoft kb's on that if they dont match.

RIM would have you remove certain service books and then to a "Resend Service books". That is in the Options/Advanced Options on the device. They usually remove the Desktop SYNC, CMIME, CICAL. One thing they told me was to change the amount of days to "KEEP APPT" in the calendar from the default 60 days to 15.

Also, I know this sounds stupid, but I was having the same issue where all 8 devices would stick around the 56% mark on activation. I looked in my EventVwr and had multiple BiPPeClient connection errors. I even got on the phone with RIM and you know what fixed it .... you got it, a @#@$@%@^ reboot!

The tech I talked to, who was great, said she had seen this happen frequently in the past few weeks with version 4.1.4.x. I don't know how easy it would be to reboot but its worth a try. Would have saved me 4 hours!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.