BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2008, 11:05 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: mts mobility
Posts: 66
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Pearl 8130 stuck on "activating"

Please Login to Remove!

I am trying to add a new Pearl 8130 to my BES and having trouble.

I added the user, set the user's permissions in active directory. Then I hit "send activation password" in Blackberry Manager.
I got the email with the activation password so I looked into Options->advanced options but it did not have "enterprise activation" listed

so I went into the setup wizard, which allowed me to put in my email address and the provided password

anyway, it's been sitting at an enterprise activation screen for abotu 10 minutes now, saying "Activating [email address]..." but doesn't seem to be going anywhere


can anyone give me some advice?

thanks!
Offline  
Old 04-04-2008, 10:05 AM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you have a BES plan?
Offline  
Old 04-04-2008, 10:13 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: mts mobility
Posts: 66
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

see that's something that I'd come across while searching, but I've never had the issue before with other blackberrys that I've implemented here. I'll have to call my wireless guy and find out if perhaps the activator didn't set it up for BES this time
Offline  
Old 04-04-2008, 10:13 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

Can you send PIN message to your device?
Offline  
Old 04-04-2008, 10:15 AM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when in doubt check the carrier first. if its not activating its almost always an incorrect plan. next step would be to check the users mailbox and see if they are getting the activation email with the attachment in tact.
Offline  
Old 04-04-2008, 10:21 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: mts mobility
Posts: 66
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
when in doubt check the carrier first. if its not activating its almost always an incorrect plan. next step would be to check the users mailbox and see if they are getting the activation email with the attachment in tact.
I have the email here in my outlook (it's my personal phone this time) but there doesn't seem to be any attachment

It's been a while since I added a phone/user to the BES to I may be missing a step O_o
Offline  
Old 04-04-2008, 10:26 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

If you see this email in your inbox and it does not disappear I'd first restart BES services and re-try. If it does not work check BESAdmin permissions on your Exchange server.
Offline  
Old 04-04-2008, 11:46 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: mts mobility
Posts: 66
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok so I talked to someone knowledgeable at my wireless provider, and they had in fact misconfigure the activation with BES not available

When they redid it, "enterprise activation" showed up under options->advanced options

thanks guys!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.