BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-10-2008, 02:26 PM   #1 (permalink)
New Member
 
TekGyrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kingstowne, VA
Model: 8700
PIN: 23E9D9F1 & 240D1802
Carrier: AT&T & Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation EA Annoyance not has much as a problem

Please Login to Remove!

I'm a BES ADMIN and what my annoyance (which just started to occur a few days ago) is that recently when I set BB device's for Wireless EA it kicks off and seems to stop after sync calandar has completed and just sits at :
synchronizing service desktop ----

I might point out that at this point the device is capable of sending and receiving emails it just never reaches "Activation Completed" and it in short is ticking me off.

I have my "work arounds" but would like to find the cause of the issue so ANY THOUGHTS peoples?

Should note we use 4 different carriers and so far I have only notice this on AT&T devices but thats a 85-90% of my devices
Offline  
Old 04-10-2008, 02:45 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

I would suggest reading through all of the KB articles mentioned here:
BlackBerry Search Results
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 04-10-2008, 03:23 PM   #3 (permalink)
New Member
 
TekGyrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kingstowne, VA
Model: 8700
PIN: 23E9D9F1 & 240D1802
Carrier: AT&T & Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The top 2 do not apply to my environment.

the other link is stuff I already know however I think I may have found the answer to my own complex issue it seems all the devices experiencing this issue all reside on the same BES (being we have 5) so I need to isolate the service that the devices aren't able to connect to and "kick" them (restart)

Now on to find the needle in the hay stack
Offline  
Old 04-10-2008, 04:07 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What about checking the MAGT logs, that should provide some more info as to why EA sticks for certain users. Does it stop at 11%? If so, do you see an error referencing createPIMFolder failed in the event viewer? That might be your issue as well. The logs will probably be your best bet at this point.
Offline  
Old 04-10-2008, 05:28 PM   #5 (permalink)
New Member
 
TekGyrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kingstowne, VA
Model: 8700
PIN: 23E9D9F1 & 240D1802
Carrier: AT&T & Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gibson_hg View Post
What about checking the MAGT logs, that should provide some more info as to why EA sticks for certain users. Does it stop at 11%? If so, do you see an error referencing createPIMFolder failed in the event viewer? That might be your issue as well. The logs will probably be your best bet at this point.
No Errors

Doesn't even reach Percentage just completes Calandar sync and stops..
I found a service on the 1 BES Server that seems to be starting and stopping itself at random
"BlackBerry SyncServer"

I'm going to try and delete this service and recreate it from its fail over and then reintialize all of the services and see what happens.

EOS Goddess
"wheres my data cluster?"
Offline  
Old 04-11-2008, 02:53 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would check few things -
- Synchronization should be running.
- MSXML Version Read KB10798.
- Check the Disable Wireless Bulk Load IT Policy KB03947

See if this helps. Else can you post excerpts from your Sync Log files and MAGT log files.

Ikazi
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.