BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-30-2008, 06:37 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activation Issues - Lost in the quagmire

Please Login to Remove!

Here is the situation -
Recently installed BES server 4.1.4 connecting to a local GW 6.5.7 server.

2 attorney's with BB's, both running BIS.
I take the BB belonging to the more patient lawyer (8830 - verizon) and call verizon to change his service from BIS to BES.
*228 and wipe device.
It then sticks on activating, during the EA process.
I take my own personal BB - 8310 with service through ATT and I can EA just fine. I can EA multiple accounts via my device.
It seems device specific to the Verizon BB.
When I look under the Service Book - it does have a 'Provisioning - set to UID:BESSRV'
Also - I am still continuing to get the 'BIS' email notifications where it is 'pushing' me new email.

What further do I need to look for and what do I need to tell the desk monkey's at Verizon to convince them this is their issue? (or is it mine?)

Thanks,
dan
Offline  
Old 04-30-2008, 07:09 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8708
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does the ETP message appear into the users mailfile?
Offline  
Old 04-30-2008, 07:35 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It sure does - as long as I do the EA with my device instead of the other one. It doesn't work with the Verizon device only..

When I look on the Verizon BIS site - it still has the verizon device listed with it's PIN and an active setup. So they still must have it as BIS instead of BES I am thinking
Offline  
Old 05-01-2008, 07:54 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint, Alltel
Posts: 262
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bannind View Post
It sure does - as long as I do the EA with my device instead of the other one. It doesn't work with the Verizon device only..

When I look on the Verizon BIS site - it still has the verizon device listed with it's PIN and an active setup. So they still must have it as BIS instead of BES I am thinking
Not necessarily the case, BIS is included with BES data plan. If you don't want the BIS email any longer, you have to log in to Verizon's BIS setup site and remove the device from the user's BIS account.
Offline  
Old 05-01-2008, 11:01 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 9700
Carrier: Rogers
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a similar issue. The user had BIS setup because out BES wasn't yet setup and when we changed him from BIS to BES, we had to call the provider. They removed it, it worked virtually right away and then 2-3 days later, BIS was re-added and he was getting emails duplicated. We had to call the provider again and they again, removed BIS. I think you just need to call Verizon and have them remove BIS.
Offline  
Old 05-01-2008, 06:11 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
DiscGolfer's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Earth
Model: 8700g
PIN: toe
Carrier: TMo
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if you have RIM support (1-877-255-2377), Call them and give them the PIN. they can look up the device and tell you for certian what services are assigned to it.

is the IT policy on the device "Default"? if it is anything else, the policy can cause issues activating.

also does the BESadmin service account have rights to the users mailbox? compare the mailbox that works to the one that fails.
Offline  
Old 05-01-2008, 10:59 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is the default policy and the BESAdmin has the appropriate rights..

It is the same mailbox. It fails when activating through Verizon and activates just fine through Cingular.

I did find in the policy log when I tried to activate on the verizon BB I would get this line
[30375] (05/01 17:32:42.593):{0xA04} {SkippyJohnJones} Packet returned as FAILED - could not be delivered to device, Tag=850
and through ATT/Cingular
[30368] (04/30 11:05:44.453):{0x99C} {SkippyJohnJones} Packet has been delivered to device, Tag=450
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.