BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-21-2008, 11:46 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES Service Pack 5 broke my Black Berries

Please Login to Remove!

I installed BES Service Pack 5 on a working BES 4.1 server and now my blackberry server doesn't work. I can't send out to internal or external accounts. And if I add a new user it just sits at initializing in the Blackberry manager.

Here are some of the errors I get on my mail server:

The description for Event ID ( 20406 ) in Source ( BlackBerry Controller ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: 'MAIL' agent 1: will not restart - reached the maximum of 10 restarts per 24 hours.

and....

[BIPP] Connection failed

Anyone have a clue why a service pack would break everything?

Last edited by ktoddsd : 05-21-2008 at 12:15 PM.
Offline  
Old 05-21-2008, 12:02 PM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

*moving to BES admin corner*
Offline  
Old 05-21-2008, 12:12 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you reboot after the install?

Guessing you might have some Event: 20226 talking about hung threads.
Offline  
Old 05-21-2008, 12:17 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have rebooted twice.
Offline  
Old 05-21-2008, 12:35 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,625
Post Thanks: 263
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

During the install did it come up with any errors?
Did you install it with the besadmin acct?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 05-21-2008, 12:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used the admin account to do the upgrade and it wants me to edit the mapi profile which I do. I add my mail server and the mailbox name: besadmin is there anything else I have to do? do I need to set a schedule on the remote mail tab?
Offline  
Old 05-21-2008, 01:10 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After installing SP5 under the besadmin account the only errors I get are:

Source: Blackberry controller
Event ID: 20406
The description for Event ID ( 20406 ) in Source ( BlackBerry Controller ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: 'MAIL' agent 1: will not restart - reached the maximum of 10 restarts per 24 hours.

and...

Source: Blackberry dispatcher
Event ID: 20460
[SRP] Connection failed

and...

Source: Blackberry dispatcher
Event ID: 20000
SRPClient::Connect: Error calling host "172.16.0.5" (10061)

and...

Source: Blackberry dispatcher
Event ID: 20000
[SRP] Connection failed
Offline  
Old 05-21-2008, 01:15 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,625
Post Thanks: 263
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

Is your firewall blocking it?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 05-21-2008, 01:19 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No changes to the firewall were made...all I did was run the service pack.
Offline  
Old 05-21-2008, 01:25 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Under blackberry server config on the blackberry server tab I changed the following info:
router host is now set to: the host name instead of the IP of my mail server
Attached host is now set to the host name instead of the IP of my mail server and now the only error I get is this one:

Source: Blackberry controller
Event ID: 20406
The description for Event ID ( 20406 ) in Source ( BlackBerry Controller ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: 'MAIL' agent 1: will not restart - reached the maximum of 10 restarts per 24 hours.

the other errors I reported earlier are no longer appearing, but I still can't send or receive email...anything else I should check?
Offline  
Old 05-21-2008, 01:28 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nevermind...I'm still getting those SRP connection failed errors
Offline  
Old 05-21-2008, 01:35 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,625
Post Thanks: 263
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

Did you allow outgoing TCP 3101 in your firewall?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 05-21-2008, 01:48 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got it working I had put in the server hostname instead of "localhost" under Router Host and Attached host.

Once I changed it to localhost and restarted the services it started working again.

Thanks for the help...
Offline  
Old 05-21-2008, 01:51 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,625
Post Thanks: 263
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

That can do it too.

NP, Glad you got it working.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.