BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-10-2008, 08:15 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
richardsbd's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: work in Washington, DC, USA
Model: 8700c
Carrier: The 'new' AT&T (formerly known as Cingular)
Posts: 123
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Still no fix for app error 576?

Please Login to Remove!

Every so often, one of our BES-hosted 8700c devices will crash with app error 576. The only fix I've found is to wipe the handheld and have it re-activated on the BES.

Has no one yet found a cause and/or a fix, short of wiping and/or re-loading the device OS?

TIA!
__________________
Brian

user and maintainer of a bunch of BB8700s

current project - nordoxandsoaps.com | View my LinkedIn profile
Offline  
Old 06-10-2008, 08:28 AM   #2 (permalink)
Wireless Sith Lord
 
DarthBBerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Online
Model: iOS 6
Carrier: Verizon x2
Posts: 1,458
Post Thanks: 2
Thanked 27 Times in 22 Posts
Default

Never heard of 576. If it's happening with only 1 device, it sounds like the OS is pooched. JL_CMDR wipe the OS and reload from scratch with the most recent OS from the carrier. That's what I would do. /shrug
__________________
DarthBBerry
6-Time BlackBerry World Champion (2007-2012)
BlackBerry® Certified Support Specialist v5.0
BlackBerry® Certified System Administrator v5.0

Last edited by DarthBBerry : 06-10-2008 at 08:28 AM. Reason: I can speell
Offline  
Old 06-10-2008, 08:41 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
richardsbd's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: work in Washington, DC, USA
Model: 8700c
Carrier: The 'new' AT&T (formerly known as Cingular)
Posts: 123
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We have had this happen to roughly 6 - 10 8700c handhelds since receiving about 90 of them late last year.
__________________
Brian

user and maintainer of a bunch of BB8700s

current project - nordoxandsoaps.com | View my LinkedIn profile
Offline  
Old 06-10-2008, 08:52 AM   #4 (permalink)
Wireless Sith Lord
 
DarthBBerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Online
Model: iOS 6
Carrier: Verizon x2
Posts: 1,458
Post Thanks: 2
Thanked 27 Times in 22 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by richardsbd View Post
We have had this happen to roughly 6 - 10 8700c handhelds since receiving about 90 of them late last year.
Sounds like a bad batch of BlackBerrys.
__________________
DarthBBerry
6-Time BlackBerry World Champion (2007-2012)
BlackBerry® Certified Support Specialist v5.0
BlackBerry® Certified System Administrator v5.0
Offline  
Old 06-10-2008, 09:13 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus
Model: 7130e
Carrier: Verizon
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try updating your roaming tower list (PCL). It fixed a lot of our 8700 issue. There was a known Qualcomm chip issue and tower confusion with a competitors that caused reboots and 576 errors.
Offline  
Old 06-10-2008, 09:16 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
richardsbd's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: work in Washington, DC, USA
Model: 8700c
Carrier: The 'new' AT&T (formerly known as Cingular)
Posts: 123
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Highfall View Post
Try updating your roaming tower list (PCL). It fixed a lot of our 8700 issue. There was a known Qualcomm chip issue and tower confusion with a competitors that caused reboots and 576 errors.
Interesting - is this on the handheld devices, or on the BES?
__________________
Brian

user and maintainer of a bunch of BB8700s

current project - nordoxandsoaps.com | View my LinkedIn profile
Offline  
Old 07-01-2008, 11:26 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Movistar
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

It's on the device, and it resets itself all the time...

We just had this issue today with a new security policy. We applied the new policy to 3 users, and one of them got into this issue. It's the first time it happens to us...

I don't know the BB model he's using yet, but I can post it later if it helps.
Offline  
Old 07-01-2008, 12:41 PM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Highfall View Post
Try updating your roaming tower list (PCL). It fixed a lot of our 8700 issue. There was a known Qualcomm chip issue and tower confusion with a competitors that caused reboots and 576 errors.
This is only for CDMA devices.
There's no such thing as updating the PRL on GSM.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 09-15-2008, 03:56 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Immediately after upgrading to BES v4.1.6 and opening an email with an embedded image, my phone died with app error 576. I've got an 8700 with 4.5.0.37 on it. I troubleshot the problem down to my IT policy... I have yet to compare the policy that creates the problem to the policies that don't create the problem. Stay tuned
Offline  
Old 09-16-2008, 07:13 AM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

Can you find anything by pressing Alt + lglg on main menu? It should display event viewer and potential error in bold letters...
Offline  
Old 09-16-2008, 12:07 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It seems as if any events before the crash are deleted. For example, I crashed the phone at exactly 1:00. It restarted and I immediately checked the log. The earliest event that was logged was from 13:03:21.

There is an event in bold which simply states "TNLt"

Should I be viewing a specific log? Right now i'm looking at Information
Offline  
Old 09-16-2008, 03:33 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After going through my IT policy and manually checking each entry, it turns out that Disable Persisted Plain Text (under Security policy group) is the culprit. We had ours set to True. After setting it to False/Default, the errors went away. Makes sense now that I think about it... I've only tested this on my 8700, but I should have some other devices to test by the end of the week.

Last edited by dmeags : 09-16-2008 at 03:35 PM.
Offline  
Old 10-08-2008, 08:02 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ran into this issue 3 times today,
3 differnt 8820s if i remember right, 1 brand new.
It did indeed happen be our normal IT policy that was causing it.
When put into default, or our other IT policy it went away.
didnt have to wipe or anything.

but the above IT policy setting: Disable Persisted Plain Text (under Security policy group)
was set to true in both the IT policy not working, and the other non default it policy.
so may be other causes as well.
Offline  
Old 11-04-2008, 05:19 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: all
PIN: N/A
Carrier: orange/vodafone/O2
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Works

Cheers all worked a treat!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.