BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-12-2005, 11:46 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2005
Model: 7250
Carrier: vzw
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Calendar problem w/ error in alert log

Please Login to Remove!

Has anyone seen this error in their Alert logs: "Unable to process meeting request in sendHelper"

I've double and triple checked CDO.dll and MAPI32.dll version as well as perms for service account. I have even created a new service account - to no avail....




[30000] (08/12 16:01:22):{0x11AC} Queuing alarm: BlackBerry Messaging Agent PDA-GATEWAY Agent 1 (Application Event Log on PDA-GATEWAY): 08/12/2005 16:01:22 (AFFF4E20) -> {mpowell@GOJO.COM} Unable to process Meeting Request in SendHelper
[30000] (08/12 16:01:22):{0x1208} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (08/12 16:01:22):{0x11AC} Queuing alarm: BlackBerry Messaging Agent PDA-GATEWAY Agent 1 (Application Event Log on PDA-GATEWAY): 08/12/2005 16:01:22 (AFFF4E20) -> {mpowell@GOJO.COM} Send() failed: ERR_FAIL, Tag=23
[30000] (08/12 16:01:22):{0x1208} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
Offline  
Old 08-13-2005, 12:13 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
T-Roy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: 8800
Carrier: Darth Vader
Posts: 704
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Send() failed: ERR_FAIL, Tag=23
Are you sure you set those permissions correctly...!?

You may want to post the MAPI and CDO versions too.

Does wireless calendar work at all?
Offline  
Old 08-13-2005, 10:51 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2005
Model: 7250
Carrier: vzw
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by T-Roy
Are you sure you set those permissions correctly...!?

You may want to post the MAPI and CDO versions too.

Does wireless calendar work at all?
The CDO version is Exchange 2003 SP1 (6.57226??) I believe ( not where i can verfiy at the moment..)

All calendar functions work EXCEPT the ability to create an appt and invite an attendee from the GAL - that invite message is what fails...

I set the perms exactly as the documentation states - to the letter...
Offline  
Old 08-13-2005, 01:03 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
T-Roy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: 8800
Carrier: Darth Vader
Posts: 704
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats sounds like a permissions problem.
Take a look at the permissions at the mailbox store - make sure they replicated down there and there are no denies.
Offline  
Old 08-14-2005, 07:32 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2005
Model: 7250
Carrier: vzw
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm thinking permissions myself - I verified the BB service account has the following on all information stores: (I've even assigned the perms directly to each store to be sure..)

- manage information store
- send as
- receive as


Per the book, that is all the perms required - am I missing something?
Offline  
Old 08-14-2005, 09:16 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2005
Model: 7100
Carrier: T-Mobile
Posts: 299
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smp005
Has anyone seen this error in their Alert logs: "Unable to process meeting request in sendHelper"

I've double and triple checked CDO.dll and MAPI32.dll version as well as perms for service account. I have even created a new service account - to no avail....
Posting the appropriate section from the BES log/Agent Log would be more helpful.
Offline  
Old 05-15-2006, 12:50 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7100T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem the original poster is having, except that I'm running BES 4.0 with Exchange 5.5.

The messages that I pulled from the ALRT_01 txt file is:
[30000] (05/11 16:52:18):{0x4B8} EventLog::ThreadProc: Received notification, processing...
[30000] (05/11 16:52:18):{0x4B8} Queuing alarm: BlackBerry Messaging Agent AIGTAXW2K6 Agent 2 (Application Event Log on AIGTAXW2K6): 05/11/2006 16:52:18 (AFFF4E20) -> {Joseph.Monaco@AIG.com} Unable to process Meeting Request in SendHelper
[30000] (05/11 16:52:18):{0x4B4} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message
[30000] (05/11 16:52:18):{0x4B8} Queuing alarm: BlackBerry Messaging Agent AIGTAXW2K6 Agent 2 (Application Event Log on AIGTAXW2K6): 05/11/2006 16:52:18 (AFFF4E20) -> {Joseph.Monaco@AIG.com} Send() failed: ERR_FAIL, Tag=147490
[30000] (05/11 16:52:18):{0x4B4} Alarm::ThreadProc: Received an alarm message

I was wondering if anyone would be able to assist in having these meeting invites working, or what the problem might be so I can resolve the issue. Thanks.
Offline  
Old 05-15-2006, 03:21 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7100T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The problem was solved, thanks.
Offline  
Old 05-16-2006, 12:23 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Khue's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: In a van down by the river.
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am actually getting a similar issue. We just recently switched to exch2k3 and i hadnt previously updated the cdo.dll on the bes server. About an hour and a half ago i unregistered the old version of the cdo.dll (6.0.6249.0) and registered the newer version (6.5.7638.2) from the new exchange server. Wireless synching is still wacky right now. It seems that updates from outlook go ok, but updates from Blackberries (new entries, edits, and deletes) dont update back to outlook. Can anyone suggest anything? Unfortunately we don't have T-Support as management cannot justify the purchase.
Offline  
Old 06-02-2006, 06:01 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Toronto
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

shawnhu..

can you tell us how you solved your problem?
Offline  
Old 06-02-2006, 11:22 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Khue's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: In a van down by the river.
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem was resolved as well. It related to some permissioning issues on the exchange server.
Offline  
Old 09-06-2006, 11:45 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7290
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A big favour to ask for, would it be ok if you guys could post the resolution or the specific way to get around the issue? It is great news to hear that someone can get it resolved, but it would be better if we could know how exactly it was solved.

Thanks heaps, much appreciated!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.