BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2008, 07:53 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Model: 7100i
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB Phone Can't Send Mail, But Can Receive Fine???

Please Login to Remove!

Hey All,
Been running BES 4.1.5 on Exchange 2003 SP2 for a couple of weeks now with no issues. Everything was fine until today, when we realized that we could receive mail to our phones, but could not send from the phones. When attempting to send, we receive an instant red X, and the message is not sent. I verified that the BesAdmin still has Send As and Receive As permissions, as well as checking that the account is not part of any protected groups. A few of us have phones on different carriers, so I'll eliminate them as a culprit. The Event Viewer does show a message from the Blackberry MDS Connector. The error reads as follows:

EXCHANGE_MDS-CS_1<ERROR>EXCEPTION, net.rim.application.ipproxyservice.exception.a:net .rim.shared.service.e: PushServiceFactory failed to create service:java.lang.IllegalThreadStateException

There's also an error from the Blackberry Messaging Agent stating:

{user@domain.org} Send() failed: ERR_SUBMIT_MAIL, tag=12345


Besides those two errors, the Exchange server seems to be functioning just fine. Only the BES is not working correctly. As stated before, no changes were made at all to the server, it simply stopped letting us send mail from the phones. Any help would be truly appreciated. Thanks in advance for your replies and time.
Offline  
Old 07-22-2008, 08:40 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Mark_Venture's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Delaware
Model: 8900
Carrier: T-Mobile (w) - Verizon (P)
Posts: 313
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you also have send as/receive as AD permissions on EACH user's account in AD?

i.e. in Active Directory, you need to give the BES Admin account Send As/Receive As permissions on each user account.
__________________
Work T-Mobile 8900, 8320, 8120 & 8220 - Personal Verizon 9550, 9630, 9530, 8130 & 8330

-> Posting and you! <-a MUST Watch for all
Offline  
Old 07-22-2008, 09:05 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Model: 7100i
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply Mark. I just peeked in AD, and the BesAdmin account does show as having "Full Mailbox Access" for the users. Send As and Receive As are not even listed options there...strange. It was working fine until today using these rights listed above. Thanks.
Offline  
Old 07-22-2008, 10:20 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ashworth's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ontario, Canada
Model: 9000
OS: 4.6
Carrier: Rogers
Posts: 625
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For more info on setting the Send as permissions take a peek at:
The xxx34;Send Asxxx34; right is removed from a user object after you configure the xxx34;Send Asxxx34; right in the Active Directory Users and Computers snap-in in Exchange Server
and
besadmin - Creating the BESAdmin Account
__________________
Cheers,
Ash


My BlackBerry GPS Golf Application | Mileage Calculator
Offline  
Old 07-23-2008, 08:31 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Cornwall
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys, since upgrading to 4.1.6 we are experiencing the same problems. All the rights are correct and the bes account has the "send as" permissions. The thing is its only effected some users which is very strange - any ideas?

Thanks!
Offline  
Old 07-23-2008, 08:48 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
gibson_hg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: NA
PIN: 80081ES
Carrier: NA
Posts: 1,006
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are those user part of any admin groups? Certain groups also lose their Send As rights.

Check MS KB Delegated permissions are not available and inheritance is automatically disabled

That will give the groups and ways to get around it if that is the case.
Offline  
Old 07-23-2008, 09:18 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Cornwall
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey, nope its a single BES account specifically for the blackberry's. All the rights are correct as I have browsed via webmail (to the user's who is having problems account) and sent an e-mail via the besadmin account so all is fine there. It just seems to be a problem from the handheld... Very strange
Offline  
Old 07-23-2008, 11:53 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Stabs's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8130
Carrier: Sprint
Posts: 104
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mark_Venture View Post
Do you also have send as/receive as AD permissions on EACH user's account in AD?

i.e. in Active Directory, you need to give the BES Admin account Send As/Receive As permissions on each user account.
I've never heard of needing receive as permissions.
Offline  
Old 07-23-2008, 12:06 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
scorpius's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Amsterdam
Model: 9000
OS: 4.6.0.228
PIN: The Donkey
Carrier: Vodafone
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Which ones cannot sent? Is it everyone or a particular group? Or is it a OU in Active Directory?

Has there been a change in Active Directory. Maybe a Restore or a Delete?

Firewall or Proxy?

My 2 cents...
__________________
Thumbs are the most important organs man has. Not those "others" like one might think.
Offline  
Old 07-23-2008, 12:15 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Model: 7100i
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Gibson, It looks like you were right on. Select users lost their Send As rights. I manually added the BesAdmin account to the broken users, checked the options to Send As and Receive As, and all was well.....for an hour (until AD ran). After AD ran, some users lost the Send As option, while others retained the Send As option. I'm digging more into the problem now, but thanks for pointing me in the right direction.

Scorpius, No changes have been made to this server at all for a couple of weeks. No changes in AD, Restores, Deletes, Firewalls, proxies, etc. It simply stopped working out of nowhere yesterday after two weeks of running perfectly.
Offline  
Old 07-23-2008, 12:35 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
scorpius's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Amsterdam
Model: 9000
OS: 4.6.0.228
PIN: The Donkey
Carrier: Vodafone
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are those users not part of any other admin group (backup operators, Printer operators...etc....etc..). They do not necessarily need to be part of the administrators group. Just to be a member of a group with partials admin rights will create the same problem.
__________________
Thumbs are the most important organs man has. Not those "others" like one might think.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.