BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-31-2008, 10:09 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Houston, Texas
Model: z10
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default RAPI.dll Error after Reboot of BES

Please Login to Remove!

Wierd issue.....

Rebooted my server due to all of my Asian Pacific users and all of my UK users reporting they were unable to send emails anymore starting last night.

All my users in the US and Canada were fine so far.

Started blackberry manager and boom got this error:



Anybody else seen this issue or why its happens?

Urlryn
Offline  
Old 07-31-2008, 10:26 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dodgydane's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: Vodafone
Posts: 362
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't seen that before though I'd probably do as suggested and reinstall it or run the next service pack of you're not completely up to date.

Did you find out what error they got when trying to send?
You should see a red cross instead of a tick; open the message and see what error you get at the top.
That normally is a pretty good indicator of where the problem is.
Offline  
Old 07-31-2008, 12:58 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Houston, Texas
Model: z10
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

They are reporting all is working now..but not sure if it was cause of the reboot or if it was a connection issue out there or something.

I just upgraded the server last week to 4.1.6.....thats the only changes I have made recently.


Urlryn
Offline  
Old 07-31-2008, 01:03 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Houston, Texas
Model: z10
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed my event log is flooded with this error message since 9am this morning.

Could this be related?

[SERVICE_RELAY_SESSION: xxxxxxxxxx:009923d0] Service transaction not found. SERVICESESSION_TAG=12925577

I've seen this error on occasions in the event log and have posted several times on the forums about it...but unfort nobody here seems to know. All other posts regarding this error were never answered.


Also seeing problems with adding/removing users from the BES since i've upgraded. Users are taking extreme amount of time to be purged by the server and adding is taking just as long. Minimum of 1 to 1.5 hours.


Urlryn

Last edited by Urlryn : 07-31-2008 at 01:21 PM.
Offline  
Old 07-31-2008, 01:22 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Houston, Texas
Model: z10
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh bah....Well I found one problem.

The Borg who are assimulating us (err i mean the company who just purchased the company I work for) took all our blackberry licenses for thier server. So my servers were out of license!

Urlryn
Offline  
Old 07-31-2008, 02:04 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,722
Post Thanks: 272
Thanked 289 Times in 273 Posts
Default

and they did not inform you?

seek revenge on that admin, lol
black tape his/her mouse and swap keys on his/her keyboard and put silly putty on the reciever of his/her desk phone.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10

Last edited by knottyrope : 07-31-2008 at 03:17 PM. Reason: I goofed up, OK!
Offline  
Old 07-31-2008, 02:40 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Houston, Texas
Model: z10
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh she told me she would take some since they were low and i had extras.....

but taking ALL of them and leaving me nothing wasn't what I had in mind!


The RAPI.dll error seem to go away now.

But the event logs are being spammed with that other error


Urlryn

Last edited by Urlryn : 07-31-2008 at 02:42 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.