BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-18-2008, 05:04 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: London
Model: 8310
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange happenings after Disaster Recovery Test

Please Login to Remove!

Hi Folks.

Can anyone suggest why the below may have happened.

Currently we have:

BES 4.1.6 (Domino) on W2k3 Standard (VM)

SQL2005 (Clustered)

This weekend we performed a DR test of all our systems. This involved disconnecting the links from our primary datacentre and then failing over to our off site datacentre. Everything worked as expected with data and VM's everything came back up and we managed to roll back fine yesterday.

However all of our devices have got the Enterprise activation wizard showing again and when you click in they just say 'Synchronizing Service Desktop' I am a little concerned that they are all going to die soon and I am going to have 350 unhappy people calling me.

Any ideas?

Cheers!
Offline  
Old 08-18-2008, 05:23 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
holden's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida Sunshine
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
PIN: TOFJAGER
Carrier: Cingular-AT&T-Verizon-Nextel
Posts: 1,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ouch...

Quote:
Originally Posted by crackberryaddiction View Post
Hi Folks.

Can anyone suggest why the below may have happened.

Currently we have:

BES 4.1.6 (Domino) on W2k3 Standard (VM)

SQL2005 (Clustered)

This weekend we performed a DR test of all our systems. This involved disconnecting the links from our primary datacentre and then failing over to our off site datacentre. Everything worked as expected with data and VM's everything came back up and we managed to roll back fine yesterday.

However all of our devices have got the Enterprise activation wizard showing again and when you click in they just say 'Synchronizing Service Desktop' I am a little concerned that they are all going to die soon and I am going to have 350 unhappy people calling me.

Any ideas?

Cheers!
Ouch... (no, sorry and no ideas.)
Before you tested, did you move test users to the backup bes?
we have software where we can move users transparently and did prior to our DR testing.
__________________
hmeister...
nettech
Offline  
Old 08-18-2008, 06:24 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8100
Carrier: Voda
Posts: 187
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I'm seeing something similar with 4.1.4 MR3 for Exchange.

When we failover to an identical BES the servicebooks are being resent. Both RIM and us know this shouldn't be the case but RIM have also been able to replicate their side.

Ticket currently open with RIM.
Offline  
Old 08-18-2008, 06:31 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: London
Model: 8310
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We have no backup BES, in a DR we just bring up the VM in the other Data Centre (same IP) and away we go.........
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.