BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-29-2008, 08:37 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Location: Washington, DC
Model: 9930
OS: 7.1
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Help! Installed SP6 with MDS by mistake!

Please Login to Remove!

I was running BES 4.1 SP5 (Exchange) previously and I upgraded to SP6 but when I installed it I selected the 2nd option instead of the first option (I believe it was BES with MDS components) instead of just BES and components. Now I can't complete the installation because it is asking for the BB MDS Integration Service DB settings...which we don't use so I don't have.

I can open the BB Manager and it shows version 4.1.6.9 but none of the Blackberries have made contact since I did the upgrade. I tried restarting the services and rebooting the server several times with no luck. I also tried reinstalling sp 4, 5 and 6 but the installation for them all starts at the point where it is asking me for the BB MDS Integration Service DB name...which I don't have because we don't use it. My only option is to enter a name or cancel it.

Any advice...other than reinstalling the BES from scratch?
Offline  
Old 08-29-2008, 10:14 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Location: Washington, DC
Model: 9930
OS: 7.1
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

UPDATE: I was able to get the BB's connected by starting the services from the services console (not through start BB Services in BB Manager). So they are connected now but I would still like to complete the installation some how. Does anybody have any ideas?

Thanks in advance.
Offline  
Old 08-29-2008, 12:22 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Location: Georgia
Model: 8130
OS: v4.1.6
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I made that same mistake. I actually exited the upgrade and realized that i had already went down the wrong road so I opened back up the upgrade and just selected the defaults and let the install install it for me.

It hasn't caused any issues. So I would suggesst going back into the install program and rerunning it and choose the defaults and everything should be fine.
Offline  
Old 09-02-2008, 08:03 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Location: Washington, DC
Model: 9930
OS: 7.1
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I tried that but every time I try to rerun the install program it starts from where it left off...waiting for the BB MDS Integration Service DB settings. I also tried to run the setup programs for sp4 and sp5 and they started off at the same point. Is there a way to remove sp6 so I can start over with the install?
Offline  
Old 09-02-2008, 08:32 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Location: Georgia
Model: 8130
OS: v4.1.6
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It started where it left off for me too but I just picked the defaults for the database names, etc and let it install. I dont think there is a way to go back once you've gotten to that point.
Offline  
Old 09-05-2008, 08:44 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Mark_Venture's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Delaware
Model: 8900
Carrier: T-Mobile (w) - Verizon (P)
Posts: 313
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I ran into this too with a past service pack... I don't recall what I did to fix it, but I DID find a solution here, and fixed it and got rid of the MDS Services that I added in error.
__________________
Work T-Mobile 8900, 8320, 8120 & 8220 - Personal Verizon 9550, 9630, 9530, 8130 & 8330

-> Posting and you! <-a MUST Watch for all
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.