BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-05-2008, 10:24 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DarnellX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers AT&T
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Enterprise activation hanging in various places

Please Login to Remove!

I've been having trouble getting a BB activation done for a user of ours in Chile. I tested the account on my own test device here in Vancouver (where the BES is), and I couldn't get past the authentication. I tracked this to a rule in his outlook that was moving the email with the holy .DAT file to another folder. Then I tried an EA and got past the authentication, but then hung at 85%. So I quit, deleted the account and tried again, and after hanging for 20 minutes it went through and I seemed to have a fully functional device. So I asked our IT assistant in Chile to try it.

So she tried it, and got stuck at 11% for 40 minutes, then retried and hung for an hour and a half. Apparently it even received one email, but couldn't send. Here's a copy of the log for that user today:

Server,User,Step,Step Info,Time
[Exchange Server],"[User's Email]",Step01,AGENT- Enterprise Activation message has been picked up by the BlackBerry Enterprise Server,03:48:01
[Exchange Server],"[User's Email]",Step01,AGENT- Enterprise Activation message has been picked up by the BlackBerry Enterprise Server,07:17:01
[Exchange Server],"[User's Email]",Step02,AGENT- Encryption Key is being generated,03:48:04
[Exchange Server],"[User's Email]",Step03,AGENT- Sending Service Book request to the Policy Server,03:48:09
[Exchange Server],"[User's Email]",Step04,POLICY- Policy Server sent the IT Policy to the BlackBerry device,03:48:22
[Exchange Server],"[User's Email]",Step04,POLICY- Policy Server sent the IT Policy to the BlackBerry device,04:15:27
[Exchange Server],"[User's Email]",Step05,POLICY- IT Policy was successfully delivered to the BlackBerry device,03:48:33
[Exchange Server],"[User's Email]",Step05,POLICY- IT Policy was successfully delivered to the BlackBerry device,04:15:39
[Exchange Server],"[User's Email]",Step06,POLICY- Policy Server sent the Service Books to the BlackBerry device,03:48:34
[Exchange Server],"[User's Email]",Step06,POLICY- Policy Server sent the Service Books to the BlackBerry device,04:15:39
[Exchange Server],"[User's Email]",Step07,POLICY- Service Books were successfully delivered to the BlackBerry device,03:48:36
[Exchange Server],"[User's Email]",Step07,POLICY- Service Books were successfully delivered to the BlackBerry device,04:15:43
[Exchange Server],"[User's Email]",Step08,AGENT- The BlackBerry device should be active and able to send and receive messages,03:48:39
[Exchange Server],"[User's Email]",Step08a,AGENT- Message pre-population has been triggered,03:48:09
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:32
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,03:51:41
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,04:04:43
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,04:15:51
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,06:55:47
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:47
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:50
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:51
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:52
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:54
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:56
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:57
[Exchange Server],"[User's Email]",Step09,AGENT- The Wireless Calendar Slow-Sync request has been received from the BlackBerry device,07:00:59
[Exchange Server],"[User's Email]",Step10,SYNC- The Slow-Sync Process has been initiated by the BlackBerry device,06:52:00
[Exchange Server],"[User's Email]",Step11,SYNC- The Slow-Sync Process has completed and the enterprise activation should be complete,06:58:58

Any ideas? Sorry if this is an obvious one, I'm not very familiar with the logs... I know it says the EA "should be complete", but it isn't...

Thanks
Offline  
Old 12-05-2008, 05:43 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DarnellX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers AT&T
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nobody? Really?
Offline  
Old 12-05-2008, 05:51 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Telus
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try putting the user you are trying on a static mailbox agent and give it a ID of 200 , see if this trick helps. Just put them back on a dynamic mailbox after they are activated
Offline  
Old 12-09-2008, 10:16 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DarnellX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers AT&T
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry? Our exchange admin has never heard of static mailboxes or ID 200. Are you thinking of another mail system?
Offline  
Old 12-09-2008, 10:33 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
misterbulldog's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: D.C Metro Area
Model: 9630
OS: 5.0.0.975
Carrier: Verizon
Posts: 163
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Is it possible to install Desktop Manager on a PC in Chile and activate using USB?
Offline  
Old 12-09-2008, 10:40 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DarnellX View Post
Sorry? Our exchange admin has never heard of static mailboxes or ID 200. Are you thinking of another mail system?
BES static mailbox agent....
Offline  
Old 12-09-2008, 10:43 AM   #7 (permalink)
Wireless Sith Lord
 
DarthBBerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Online
Model: iOS 6
Carrier: Verizon x2
Posts: 1,458
Post Thanks: 2
Thanked 27 Times in 22 Posts
Default

EA stops at 11%
__________________
DarthBBerry
6-Time BlackBerry World Champion (2007-2012)
BlackBerry® Certified Support Specialist v5.0
BlackBerry® Certified System Administrator v5.0
Offline  
Old 12-09-2008, 04:45 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DarnellX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers AT&T
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the link, Darthberry. Solution 1 looks like a solution to a case where everyone on the BES is having the issue, which isn't the case. I could try the second one, but it seems similar to a fix we've found for this in the past where running outlook.exe /resetfolders has solved it. In any case, it seems like a corruption of the mailbox. I've since got this blackberry to activate by having her wipe it and deleting and recreating the BES account again.

P.Walnuts/FAdmin: Right I saw that just after I posted, sorry. But what would this do?
Offline  
Old 12-09-2008, 05:14 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Telus
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it will allow the phone to have a dedicated agent which will allow the phones processes not to be affected by the traffic on the bes and other processes that are being performed by the agents.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.