BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-12-2005, 07:03 AM   #1 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default BES 4.0 Domino SP2 High CPU

Please Login to Remove!

We have 1 main BlackBerry server with 2 Xeon 3.2Ghz processor and 3GB RAM supporting 450 users. When we ran 4.0 SP1/Hotfix3 the server would average a CPU utilization of 10%. After we upgraded to 4.0 SP2/Hotfix2 we are average 80% CPU utilization.

The odd thing I'm not having any issue with the Alert log. The Alert logs looks like it got smaller since the upgrade.
Offline  
Old 10-12-2005, 08:39 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
boma0021's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: LE
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 202
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what os version are you running ? and what domino version?
we have a dom6.5.4 and 2003 with Services Pack and BES4.0.2 without any Problems.
Offline  
Old 10-12-2005, 08:43 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8700
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still seeing this? If so, what version of Domino?
Offline  
Old 10-12-2005, 09:09 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2005
Location: Philly
Model: Z10
OS: BES 10.1
Carrier: AT&T
Posts: 150
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am also running Dom6.5.4FP1, Win2003 and BES 4.0.2 with 300+ users/server and no problems.
Offline  
Old 10-13-2005, 06:56 AM   #5 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

I'm running Windows 2003 (NO SP1) with a slew of hotfixes and Domino 6.5.2. Maybe it's time to upgrade to Domino 6.5.4.
Offline  
Old 10-13-2005, 08:03 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
boma0021's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: LE
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 202
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

there are several issues with your combination. try to upgrade to W2003 SP1 and at least Domino 6.5.2 FP1

http://www-1.ibm.com/support/docview...=utf-8&lang=en
Offline  
Old 10-13-2005, 09:56 AM   #7 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

The problem turned out to be a pruning thread stuck on a state database. RIM had me disable the user from the server, make a replica of his state database, run fixup updall -r and compact -c verse the new replica, replace his original state database with the replica (make sure you keep the same file name) and re-enable the user.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.