BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
LinkBack Thread Tools
Old 10-21-2005, 01:56 PM   #1 (permalink)
New Member
Join Date: Oct 2005
Model: 7250
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 4.0 enterprise activation "retrying"

Please Login to Remove!

I am trying to do an enterprise activation, the device sits at the screen and displays "retrying". It has been in this state for almost an hour.
What causes this issue. We have had some users that activate immediatley and are complete in 10 minutes, others take forever.......
Any advice?
Old 10-21-2005, 02:22 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
Join Date: Dec 2004
Location: in a house...
Model: lots
Carrier: Rogers
Posts: 1,148
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

chances are the ETP message being sent from the Relay to your exchange server isn't making it... you need to make sure that email gets to your BES server.

Old 10-24-2005, 03:04 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
Join Date: Oct 2005
Model: 7130
Carrier: MobileOne
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

the could be couple of reasons being ETP services are not provisioned for the BB, you might want to check also spam or antivirus software that are removing or blocking the activation messages to user mailbox
Old 10-24-2005, 07:51 PM   #4 (permalink)
New Member
Join Date: Jul 2005
Model: 8700g
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

or your password is wrong, mistyped...or the RIM Relay message does not arrive in mailbox
Old 10-27-2005, 04:24 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
Kul's Avatar
Join Date: May 2005
Location: London, England.
Model: 9300
Carrier: Vodafone (UK)
Posts: 448
Post Thanks: 20
Thanked 2 Times in 2 Posts

try registering it via the host routing table. otherwise try to remove the user from BES, wipe the device, restart the dispatcher & synchronise services. run handheldcleanup -u.

Add the user and reactivate the device and see what happens - this is how I managed to get one of mine to work
Old 10-28-2005, 10:31 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
jwcanada's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Saint Louis
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

All the suggestions above are correct. Also we just had this one....make sure with the wireless carrier that your device has a data service associated with it. Just happened to me yesterday and it took me forever to come to that conclusion.
~~Dazed and Confused~~
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Copyright 2004-2014
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.