BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-16-2009, 02:09 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Irvine, CA
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BES MAPI Subsystem Error during installation

Please Login to Remove!

Hello,

I am trying to install BES on Windows Server 2003 Standard x86 and am getting MAPI subsystem initialization error.

Exchange 2007 SP1 (Exchange Management Console shows Version: 08.01.0336.000) is installed on Windows SBS 2008 x64. All updates have been installed, and the system is up to date. Mapi32.dll file version is 1.0.2536.0 and product version is 6.0.6000.16386.

I installed Exhcange Management Tools (32-bit) on Win 2003 Std and applied all updates. Exchange Management Console shows Version: 08.01.0340.000. Mapi32.dll file version is 6.5.6944.0 and product version is 6.5.

Both Mapi32.dll files are located in Windows\System32.

The only warning I get at the beginning of the installation is that CDO.dll is not found. However, I've read that you can register it after the installation is finished.

Does anybody know what else I can do to resolve the issue?

Thanks in advance!
Offline  
Old 02-16-2009, 02:33 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,757
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

look here

View Document
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10

Last edited by knottyrope : 02-20-2009 at 04:05 PM.
Offline  
Old 02-20-2009, 03:48 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Irvine, CA
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I still get the same error after installing Microsoft Exchange Server MAPI Client and Collaboration Data Objects 1.2.1. MAPI subsystem cannot be intialized. Please advise. Thank you.
Offline  
Old 02-20-2009, 04:05 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,757
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

I updated previous link.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 02-20-2009, 04:58 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Irvine, CA
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your suggestions! I did exactly what you said. I also registered CDO.dll using this command: regsvr32 "C:\Program Files\Exchsrvr\bin\cdo.dll"

These are the warnings I am getting at the beginning of the installation:

i44.tinypic.com/3533u42.jpg
Offline  
Old 03-09-2009, 04:48 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Irvine, CA
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your help! I figured it out. It works now.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.