BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-19-2009, 02:54 PM   #1 (permalink)
gac
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face BES and Exchange 2003 on the same server

Please Login to Remove!

Hello, I have BES 4.1.4 installed on the same server as Exchange 2003 SP2. I have received an upgrade to 4.1.6 and additional users from my provider. Is it advisable to just upgrade the BES where is it or separate it from Exchange? I am planning on upgrading Exchange later this year and will be moving it to a new server at that time.

Thanks in advance.
Offline  
Old 02-19-2009, 03:13 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

If beyond 30 users it might be a good time to do so.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 02-20-2009, 12:04 PM   #3 (permalink)
gac
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have licenses for 30 users, however will not have that many initially, so should be alright on the same server for now?
Offline  
Old 02-20-2009, 01:02 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

if BPS yes.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-10-2009, 12:10 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
hitty's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9780
Carrier: Vodafone UK
Posts: 71
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
if BPS yes.
What if its not BPS, but SBE or full BES. What implications would a BES have being installed on an Exchange server?

Will users have problems activating? Synchronising?

In other words, why cant you install BES on Exchange?
__________________
"I have no special talents. I am only passionately curious." Albert Einstein
Offline  
Old 03-10-2009, 12:19 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

It is not recomended by RIM and unsupported.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-10-2009, 12:25 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
hitty's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9780
Carrier: Vodafone UK
Posts: 71
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

not recommended
not supported
Why?

does that mean it wont work?
Ive across a couple of working instances that appeared to working fine.

The latest one I came across a few months ago was SBE BES 4.1.4 on Exch 2003 with 10 users, working since 2007.
__________________
"I have no special talents. I am only passionately curious." Albert Einstein

Last edited by hitty : 03-10-2009 at 12:26 PM.
Offline  
Old 03-10-2009, 12:29 PM   #8 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hitty View Post
not recommended
not supported
Why?
Does it matter? I don't do loads of stuff I know will work, coz without official support I would be kicked out before you could say "crap sysadmin". I know we are supposed to be curious by nature but I stopped trying to figure out RIM-logic years ago
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 03-10-2009, 01:19 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by stuwhite View Post
Does it matter? I don't do loads of stuff I know will work, coz without official support I would be kicked out before you could say "crap sysadmin". I know we are supposed to be curious by nature but I stopped trying to figure out RIM-logic years ago


I gave up too.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-10-2009, 02:10 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Bell Canada
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BPS on Exchange Server

I have also installed the BPS express on an Exchange Server but I have not yet gotten it to work. Should I unistall it from the Exchange server and install it on a different box? Would like to know before I use up my 1 free tech support call with RIM and they tell me to uninstall and try again.
Offline  
Old 03-10-2009, 02:26 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

we need more info and might be better to start a new thread.

What is not working? did install hang?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-10-2009, 03:03 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Bell Canada
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, the install went well. I followed the video's exactly, got the admin permissions correct, there are no issues with blocked ports, etc. The problem is the Enterprise Activation. After 20 or so minutes, it stops trying to activate and suggests contacting System Administrator.
Offline  
Old 03-10-2009, 03:25 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Passp
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,756
Post Thanks: 274
Thanked 296 Times in 280 Posts
Default

Sounds like the wrong data plan.

There are two BI and BES, BES is more expensive and many times is not added correctly.
Almost every BESAdmin goes through it trying to get teh carrier to get it right
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Passport, Z30, Z10 and Q10
Online  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.