BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-26-2005, 05:47 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7250
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Moving user between GroupWise Post Offices

Please Login to Remove!

Hi,

I'm new to the BES. We have a GW 7.0 and 6.5.4 system and BES 4.0 SP1. We recently consolidated users from one PO to another and one of the accounts was a BB user. The BB is no longer syncing with GW email. Our technical support contract with RIM ended 10/18 and I'm working to get another setup but in the meantime, is there a recommended method to sync the BB with the moved user without deleting the BES account and starting over?

Mike
Offline  
Old 10-27-2005, 11:35 AM   #2 (permalink)
BBF Veteran User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hotwiring another Cessna
Model: OU812
Carrier: Nintendo
Posts: 3,492
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't know. We've never tried moving users from post office. Any chance you could move the user back just to see if that fixes it?
Offline  
Old 11-01-2005, 11:49 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7100i
Carrier: Sprint/Nextel
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You may already have gotten an answer to this, but in the event you have not ...
The solution is to delete the user in the Blackberry Manager, then recreate him/her. The newly created account have the correct post office information for the user.

I ran into this, hoping that the BES would be "smart enough" to detect the change, but it is not. I suppose it cannot read the wphost or wpdomain .db files?
Offline  
Old 11-01-2005, 12:49 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: Montreal
Model: 8300
Carrier: Telus/Bell/Rogers
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

We did make a lot move lately we run with GW6.5. We didnt have to delete any user on the BES. Prior to the move we disable the account of the user an then transfer. When everything is done reenable the account. Generally it was ok, but on some account we did have to restart the BES service so the new account get the connection.
Offline  
Old 11-01-2005, 01:55 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7250
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks,

It appears that rebooting the BES is the thing to do. We will test further but we have moved two users and after each move, then we rebooted the BES and it picked up the correct user. We DO HAVE unique userids in our GW system so that may be necessary as well as the reboot.
Offline  
Old 11-02-2005, 11:22 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2005
Model: 6230
Posts: 74
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Rebooting isn't required, just a big task to correct a little issue.

Go to processes on the task manager and end the GWConnector process. This is required after you move a user to a different POA because the current GWConnector process is logged into the original PO for that user, and will not be aware of the change until it restarts.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.