BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-07-2009, 09:47 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Help! MR4 took BES down, what MSI does it want? 900 folks offline...

Please Login to Remove!

I'm trying to install 4.1.6 MR4 and *after* it removed all the services it wants a "BlackBerry Enterprise Server.msi" file before it will continue. I pointed it to our BES 4.1 installation files (not just a SP extraction) and it says it isn't a valid install file. WTH!?!?

"The file <filepath> is not a vlid installation package for the product BlackBerry Enterprise Server for Microsoft Exchange. Try to find the installation package 'Blackberry Enterprise Server.msi' in a folder from which you can install BlackBerry Enterprise Server for Microsoft Exchange."

Damn you MR4.. that *is* the installation package we installed BES from scratch with.

Now what? We don't have T-Support and this just took 900 people offline. I may have to move them to our other BES server.

Last edited by scorp508 : 03-07-2009 at 09:48 AM.
Offline  
Old 03-07-2009, 10:02 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, may have overreacted. It looks like the services are running and MR4 didn't remove anything by this point. I canceled out of the install and it said nothing was modified. We're in the process of validating if the BBs are still working or not right now.
Offline  
Old 03-07-2009, 10:05 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yep... the sever is hosed. Only 4 services exist one this server and 13 on the other.
Offline  
Old 03-07-2009, 10:49 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

All users moved to the other server and service is restored. Just have to figure out how to get this hosed box working again now.
Offline  
Old 03-07-2009, 11:16 AM   #5 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

I believe when you install a maint release, it's looking for the .msi of the release. So the 4.1.6 .msi file.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 03-07-2009, 03:37 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The error seemed more specific than that. The explorer browse window was even looking for the "BlackBerry Enterprise Server.msi" file, which would be the main server install, no? Everyone is running happily on the other server for now, I can try pointing the MR to it's own .msi if you think its worth it. Can't hurt.
__________________
BES 4.1.6 MR7 x 2 : 2,300 users and growing
Exchange 2003/2007/2010: 35,000 users and growing
MCP, MCSA 2000/2003, CCNA
Offline  
Old 03-07-2009, 03:58 PM   #7 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Do you have the 4.1.6 .msi files (the ones you used to install or upgrade to 4.1.6) on the BES still? There is an .msi file associated to that that the MR4 is looking for.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 03-08-2009, 08:46 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,647
Post Thanks: 264
Thanked 271 Times in 257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by scorp508 View Post
All users moved to the other server and service is restored. Just have to figure out how to get this hosed box working again now.
If you really think it hosed then just reinstall BES.

other thought:
What no backup?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-08-2009, 09:59 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sorry, my post wasn't helpful after rereading op

Last edited by raneubb : 03-08-2009 at 10:10 AM.
Offline  
Old 03-09-2009, 12:27 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by juwaack68 View Post
Do you have the 4.1.6 .msi files (the ones you used to install or upgrade to 4.1.6) on the BES still? There is an .msi file associated to that that the MR4 is looking for.
Yes, we have the original 4.1 install files as I referred to in my 1st post. Besides that we have the SP6 install files and the MR2 install files. The MR6 installer didn't like any of them when presented.
Offline  
Old 03-09-2009, 12:28 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2005
Location: Boston, MA
Model: 0000
Carrier: VZW
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
If you really think it hosed then just reinstall BES.
May go that route still. I was hoping for someone to see this and have the 30 second "Oh yeah, I had that stupid problem too... just do this." answer.

Quote:
other thought:
What no backup?
Yes, they're done daily. Since all users are running on the other server I'd like to figure out what this one really wants to get it upgraded.
Offline  
Old 03-17-2009, 11:14 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: IT
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

If your issue is not solved yet. I would suggest you to go for a reinstall of the BES on this server,

But prior to this you need to backup many folders and Registry.

I faced similar issue while upgrading on BES test server, finally i installed the server with BES4.1.6 Full pack and upgraded to MR4 pointing to the full pack installables.

If you really want more info update here, as i dont see more thread after 8th

CHeers,
Boopal
Offline  
Old 03-17-2009, 11:33 AM   #13 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,647
Post Thanks: 264
Thanked 271 Times in 257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by boopal View Post
But prior to this you need to backup many folders and Registry.
What about the database?

It is the heart of BES!
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Online  
Old 03-18-2009, 02:14 AM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Africa
Model: 8310i
Carrier: Vodafone
Posts: 202
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am also having issues after Mr4 update!!!
This messed up the Collaboration and MDS service
Offline  
Old 03-18-2009, 05:45 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default same issue

I am trying to install the latest MR and it is also asking me for the MSI. I have the MSI, but it still doesn't like it. Is there a place where you can just download it from?

I really don't want to reinstall if I don't have to. I am having a DST problm that I never had before and someone told me that one of these MRs takes care of the issue. When I put an appointment in my blackberry, it shows up in my Outlook as a later time. If I set for 1:00 on my Blackberry, it shows up as 2:00 in my Outlook.

I wasn't expecting a DST issue thi year.....I figured we were finished with the DST stuff in 2007.

We have all the DST patches installed.....strange issue.
Offline  
Old 03-18-2009, 05:47 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what's the best way of backing up the database anyway? And what is with the need to rename a new server with the same name as the old server when migrating to a new server.....I thought RIM would code better than that.
Offline  
Old 03-18-2009, 06:20 PM   #17 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BesUser2000 View Post
what's the best way of backing up the database anyway? And what is with the need to rename a new server with the same name as the old server when migrating to a new server.....I thought RIM would code better than that.
Backup = any way which gets the db files into a format they can be restored from easily. Depends on the platform but generally - SQL Server = native backup, Express = scripts or the new app I was put onto the other day which I can look up if you need, MSDE = osql scripts.

The server name is purely the BES instance when you install BES on a new box you will use the same db from, not the Windows hostname.
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 03-18-2009, 06:24 PM   #18 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BesUser2000 View Post
I am trying to install the latest MR and it is also asking me for the MSI. I have the MSI, but it still doesn't like it. Is there a place where you can just download it from?

I really don't want to reinstall if I don't have to. I am having a DST problm that I never had before and someone told me that one of these MRs takes care of the issue. When I put an appointment in my blackberry, it shows up in my Outlook as a later time. If I set for 1:00 on my Blackberry, it shows up as 2:00 in my Outlook.

I wasn't expecting a DST issue thi year.....I figured we were finished with the DST stuff in 2007.

We have all the DST patches installed.....strange issue.

DST will remain an issue while the new 2007 US dates stay in place, as all this stuff was written long before the new dates were plucked out of thin air.

Assuming you patched everything correctly in 2007 - If one user has the issue, either their BB or outlook isn't patched. If multiple users, look at maybe a new Exchange server which wasn't patched. The CDO.dll files will show you if an Exch box/BES isn't patched. Every time this has happened to a single user so far it's been BB patch, outlook patch or they are in a different timezone (yes it happens!!).
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.