BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2009, 12:25 PM   #1 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Moving users across BESs

Please Login to Remove!

have 2 BESs, both using the same database located on the 1st BES.

I have the option to move users to the 2nd BES but the srp info on the unit doesnt update to the new server so units arent getting emails.

Ive read the rim documentation and this is the seamless way to do it. Any ideas why it doesnt. Dont want to move anyone over and have them all require user re-activation
Offline  
Old 03-16-2009, 01:48 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,721
Post Thanks: 272
Thanked 289 Times in 273 Posts
Default

Is the second one running with no errors?

Did you enable TCP/IP and Named Piped on MSDE?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 03-17-2009, 04:56 AM   #3 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no errors. 2nd works fine, i just have to re-activate when i move a user back'n'forth.

I've never had to do any enabling in MSDE before, how do i check this?
Offline  
Old 03-17-2009, 05:11 AM   #4 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When you move a user do you see an event on the BES that the BES is switching SRPs (on the device)? If you do, that's not geting through. If you don't I think that's the issue we need to hunt down.

I don't use MSDE so can't help on the stuff knotty said, if you have a GUI for it I can point you in the right direction but i think MSDE is all command line.
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 03-17-2009, 06:56 AM   #5 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

not sure which section in event viewer it should appear in but looking through them all, nothing.

Any free MSDE gui's? I have trial of MSDE Manager

Ta

actually its very slow on activating, getting the RIM network email

ah thats because its doing that thing again where it picks up an email alias rather than the main address

Last edited by SEP : 03-17-2009 at 07:29 AM.
Offline  
Old 03-17-2009, 07:37 AM   #6 (permalink)
Feeling Blue, Bigly ;->
 
stuwhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: U to the K
Model: 9000
PIN: 3, it's the magic number
Carrier: Most of them, it's a Global Village man!
Posts: 1,273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I change SRP ID on a BES this gets logged for each user. I don't have the same setup as you but would assume you should see the same when moving a user and the SRP ID needs changing.
Attached Images
File Type: jpg switch_service.jpg (39.3 KB, 7 views)
__________________
I was a BES and Exchange admin once.
Then my world turned Blue.
Offline  
Old 03-17-2009, 11:11 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 709
Post Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I would imagine you can use SQL 2005/8 Express's Manager to manage MSDE databases, but I've never tried since I use SQL 2005 Express over MSDE anyway.
Offline  
Old 03-17-2009, 11:18 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,721
Post Thanks: 272
Thanked 289 Times in 273 Posts
Default

named pipes enable
View Document
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 03-18-2009, 06:56 AM   #9 (permalink)
SEP
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9000
Carrier: -
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmmm interesting svrnetcn works ok on the new bes, both are enabled, but the command doesnt work on the main bes
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.